Special Offer: Resort Promo Package!
Besteprijsgarantie
Amazing Anambas is Officieel Partner van Agoda en Booking.com

Current time in Tarempa, Anambas:
Mobile  
Amazing Anambas spacer
 anambas - ferry - cruiseschip - vliegtuig - hotels - info - galerie - contact - links - sitemap - copyright - faq Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Amazing Anambas
  bawah - ayam - penjalin - durai - temawan - air asuk - kuku - mengkait - scuba - snorkelen - vissen - watervallen - strand - cultuur - bedehuizen - cuisine

Amazing Anambas

De Anambas Archipel maakt deel uit van de Indonesische provincie Riau. De relatieve onbekendheid van deze naam, Riau, zou de reden kunnen zijn waarom Anambas tot op de dag van vandaag niet echt voorkomt in de vakantiebrochures van veel landen, zowel in Azië als uit de andere continenten. Maar hier begint nu verandering in te komen.

Er zijn globaal twee oorzaken waardoor Anambas inmiddels steeds meer bekendheid begint te genieten, niet alleen als avontuur-, maar ook als Expeditie Robinson- en als strandvakantiebestemming.

Allereerst begint het onder de internationale reizigersgemeenschap te dagen dat Anambas minimaal zo aantrekkelijk is als bijvoorbeeld de Maldiven. In sommige opzichten, zoals o.a. als het gaat om ongerepte natuur en nostalgisch "old-world" gevoel, staat Anambas zelfs hoger gerangschikt dan de Maldiven. Maar één blik op de kristalheldere azuurblauwe lagoons rondom Pulau Bawah of de hagelwitte stranden van Pulau Genting en het is meteen duidelijk dat Anambas in geen enkel opzicht onder doet aan de de idylle van de Maldiven.

De tweede oorzaak voor de gestaag toenemende populariteit van Anambas, afgezien van als paradijselijke strandvakantiebestemming, is de verscheidenheid van de vele bountyeilanden van de archipel.

Zo is Anambas ideaal voor reizigers met een hang naar avontuur. Diverse delen van de Anambas regio zijn immers nog zo goed als onontdekt. Hierdoor verkeren nog veel van de eilandjes in orignele staat qua planten- en dierenwereld. Liefhebbers van ecovakanties, zoals vogelaars, kunnen in Anambas hun hart ruimschoots ophalen. Maar ook als het gaat om jungle-trekking, hill-hiking en mangrove-watching kun je in Anambas ruimschoots terecht.

Zeker de dichte oerwouden in Anambas zijn absoluut het bezichtigen waard. Hele stukken oerwoud zijn, als gevolg van de onherbergzaamheid van het gebied, nog nooit door de mens betreden zelfs. Als je dus enigszins interesse hebt in biologie, dierkunde of plantkunde, dan is er op Anambas meer dan genoeg te zien, te bestuderen en te beleven.

En nu we het over de natuur hebben, laten we vooral het turtle-watching op Pulau Durai en Pulau Mangkai niet vergeten. Deze twee eilandjes zijn tot officieel beschermeilandjes benoemd omdat talloze vrouwtjes, voornamelijk van leder- en karetschildpadden, keer op keer, jaar in jaar uit, naar deze bewuste eilandjes terugkeren om hun nest te graven en hier hun eieren in te leggen. Wilt u dit onderdeel van de levenscyclus van deze schildpadden meemaken, dan kan dat. Komt u vanaf mei to augustus een kijkje nemen op deze eilandjes, zeker na zonsondergang, dan is de kans groot dat u zowel het eierleggen mee maakt als het uitkomen van de eieren.

Als het gaat om prachtige scubaduiklocaties, dan mag duidelijk zijn dat Anambas op eenzame hoogte verkeert. Niet alleen kan het zicht onder water de 30 en zelfs de 40 meter overschrijden, maar ook de enorme koraaltuinen zijn spectaculair, in zowel formaat als diversiteit. Voorbeelden van must-see duikplekken zijn Pulau Ayam, Pulau Penjalin en uiteraard Pulau Bawah.

Duikt u liever in en rond onderzeese structuren, dan kunt u ruimschoots terecht bij de Igara en Seven Skies wrakken. Beide locaties zijn interessante duikplekken, gezien het grote aantal diersoorten, zowel van formaat als qua macro.

Bent u een hengelaar met een voorkeur voor zeevissen, dan is het goed te weten dat de visgronden rondom de Anambas Archipel zeer productief zijn. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat de ontelbare baaitjes, koraalriffen en ondieptes ideale broedplaatsen zijn voor de vele vissoorten in de archipel. Met name skipjack tonijn, lokaal "tongkol" genoemd, komt hier in grote getalen voor. Maar ook "tingiri", d.w.z. spanish mackerel, GT, trevally, baracuda, zwaardvissen en diverse soorten snappers worden in gezonde getalen gevangen. Ook inktvis is overigens in ruime getalen te vinden in de zee rondom de Anambas eilanden.

Alhoewel het aanbod hotels en pensionnetjes nog niet bepaald groot te noemen is, is er al wel meer dan genoeg keuze voor de gemiddelde reiziger. Kies uw hotel juist en u valt onder het genot van een fluisterende zee in slaap. Kijk op deze pagina voor diverse hotels.

Voor wat betreft de dagelijkse maaltijden valt op te merken dat de kosten van het eten in Anambas ver onder de kosten liggen van wat we in Nederland gewend zijn. Dat geldt zeker voor vis, krab en andere zeegerechten, maar ook voor het alledaagse eten. Even zo belangrijk is het feit dat het eten in deze contreien buitengewoon smakelijk is. Probeer o.a. tarempa mie of nasi padang. Beide schotels zijn heerlijk geurig en ook erg in trek onder de lokale bevolking, waardoor beide overal te vinden zijn. Houdt er wel rekening mee dat men van pittig eten houdt hier. Heeft u liever een wat mildere kost, dan kunt u uiteraard om minder chili vragen, "sila kurang padas", in het Bahasa.

Als het gaat om transport en je van A naar B verplaatsen in Anambas, dan is het goed om er rekening mee te houden dat men in de regio minder de neiging heeft om haast te hebben. Integendeel. In plaats van constant voort te willen maken is het in de regel beter om je aan te passen aan het wat tragere levenstempo hier. Niet alleen wordt het reizen dan vanzelf minder stressvol, maar je bent dan automatisch ook meer in staat om echt op te gaan in het dagelijkse leven in Anambas. Omdat veel transport per boot gaat, Anambas is immers een archipel, krijg je ook meer oog voor al het fraais wat Anambas te bieden heeft.

Wilt u de ferry nemen naar Anambas, dan kunt u hier klikken. Tip: Het maakt nauwelijks uit naar welk eiland in Anambas u gaat, want Anambas heeft zo veel te bieden dat u altijd - ongeacht waar u bent - een supertijd zult beleven.

Amazing Anambas!

Loading
  Booking.com


Welkom op uw eigen kleine privéparadijs
Welkom op uw eigen kleine privéparadijs


Adembenemend mooi: Selat Rangsang
Adembenemend mooi: Selat Rangsang


Uitgestrekte koraaltuinen
Uitgestrekte koraaltuinen


Padang Malang, 7 kilometer aan schitterend strand
Padang Malang, 7 kilometer aan schitterend strand


Anambas eigen Expeditie Robinson eiland
Anambas eigen Expeditie Robinson eiland

     Nu trending:
Book your Anambas ferry tickets here
Book your Anambas ferry tickets
online, safely and securely
Looking for a hotel in Malaysia? Click here to book your choice room
Looking for a hotel in Malaysia?
Click here to book your choice room
Sharing a perfect Paradise Island moment
Sharing a Paradise Island moment,
together forever in Anambas

Looking for a hotel in Singapore? Click here to book your choice room
Looking for a hotel in Singapore?
Click here to book your choice room

Besteprijsgarantie