Special Offer: Resort Promo Package!
Besteprijsgarantie
Amazing Anambas is Officieel Partner van Agoda en Booking.com

Tijd in Tarempa, Anambas:
Mobile  
Amazing Anambas spacer
 anambas - ferry - cruiseschip - vliegtuig - hotels - info - galerie - contact - links - sitemap - copyright - faq Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Amazing Anambas
  bawah - ayam - penjalin - durai - temawan - air asuk - kuku - mengkait - scuba - snorkelen - vissen - watervallen - strand - cultuur - bedehuizen - cuisine

Cultuur in Anambas

Cultuur speelt een belangrijke rol in Indonesië. Zo ook in Anambas. Trouwerijen, bijvoorbeeld, gaan doorgaans gepaard met traditionele kledij, gezang en dansen op muziek van slag- en snaarinstrumenten uit de regio. Mocht er een kampong bruiloft in de buurt gaande zijn, dan kunt u daar best een kijkje nemen, want in de regel ziet men graag veel aanwezigen tijdens dergelijke feestelijke gelegenheden.

Ook zijn er geregeld zogeheten "Gobang" uitvoeringen op de Anambas eilanden. Een Gobang is een traditioneel opera-achtig optreden waar ook veel danselementen in voorkomen. Gobang zijn vrij uniek omdat ze buiten de Jemaja gewesten niet zo vaak te zien zijn. De Gobang uitvoerders zijn meestal uitgedost in eigenaardige kostuums en grimmig-ogende maskers die aapjes, reuzen en geesten moeten voorstellen die men kent uit de lokale vertellingen. Een Gobang optreden bestaat daarnaast ook uit traditionele muziek en het in dialect zingen van liederen. Zonder meer de moeite van het bijwonen waard.

Alhoewel "Gasing", een soort tollen voor gevorderden, in heel Indonesië wordt beoefend, is het een veelvoorkomende liefhebberij op de Anambaseilanden. Er worden in de regio vaak wedstrijden of zelfs toernooien gehouden voor Gasing tollers en deze zijn leuk om mee te maken. U zult versteld staan van de ongelooflijke behendigheid van de Gasing deelnemers. En men is over het algemeen graag bereid om wat uitleg te geven over hoe het Gasing in zijn werk gaat en het u zelf te laten proberen. Een vermakelijke ervaring.

Uiteraard zijn er nog veel meer culturele erfgoed attracties waar u zich tegoed aan kunt doen, niet alleen figuurlijk maar ook in letterlijke zin. Neem alleen de befaamde Indonesische keuken al, die ook op de Anambaseilanden zijn weerga niet kent. Zo is Mie Tarempa, een plaatselijke favoriet, absoluut het proberen waard. En dat geldt ook voor de lokale koffie, die sterk, zoet en heel heet gedronken wordt. Kortom, er is in Anambas voldoende te zien, te doen en te ontdekken.

Cultuur in Anambas - Gasing oftewel Tollen
Cultuur in Anambas - Gasing

Klik hier als u meer informatie wilt over cultuur in Anambas...
Loading
 


Anambas cultuur - traditionele muziekvoorstelling

     Nu trending:
Want to own your very own Anambas Paradise Island? Click here
Want to own your very own Anambas
Paradise Island? Click here
Can this be real? A school of dense juvenile barracuda
Can this be real? A dense school
of juvenile barracuda
Looking for a hotel in Singapore? Click here to book your choice room
Looking for a hotel in Singapore?
Click here to book your choice room
Close encounters of the Anambas snorkeling kind
Close encounters of the
Anambas snorkeling kindBesteprijsgarantie