Special Offer: Tioman Resort Promo Package!
Besteprijsgarantie
Amazing Anambas is Officieel Partner van Agoda.com en Booking.com

Current time in Tarempa, Anambas:
Mobile  
Amazing Anambas spacer
 anambas - ferry - cruiseschip - vliegtuig - hotels - info - galerie - contact - links - sitemap - copyright - faq Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Amazing Anambas
  bawah - ayam - penjalin - durai - temawan - air asuk - kuku - mengkait - scuba - snorkelen - vissen - watervallen - strand - cultuur - bedehuizen - cuisine

Amazing Anambas

Onaangeroerd. Ongetemd. Anambas!

Bent u het type reiziger dat het liefst vertoeft in een 5-sterren hotel? Heeft u de voorkeur voor 24-uur airco, hoogpolig tapijt, room service, eindeloos winkelen of elke nacht doorzakken in de pub? Dan is Anambas hoogstwaarschijnlijk niet de beste keus voor u.

Bent u daarentegen een avonturier in hart en nieren, met een drang voor het ontdekken van ongerepte landen en regio's? Gaat u liever op pad in oorden die nog niet opgenomen zijn in toeristenbrochures? Heeft u, kortom, een voorkeur voor baanbrekende reizen in regio's met een authentieke bevolking en een nog ongetemde natuur, dan is Anambas ideaal voor u.

Anambas is ook nu nog een mysterieus soort niemandsland. Het gebied behoort aan Indonesië, maar ligt in de Zuid-Chinese Zee, op niet al te grote afstand van Maleisië en Singapore. Maar ondanks deze nabijheid klinkt de naam Anambas voor het overgrote merendeel van de Maleisië en Singaporese bevolking toch vreemd in de oren. Buiten deze directe omgeving is Anambas zelfs tot op de dag van vandaag zo goed als geheel onbekend.

Sterker nog, Anambas is wereldwijd nog zo onbekend dat het soms lijkt alsof het op het uiterste randje van de aarde ligt, een soort hedendaags terra incognita.

Maar Anambas is wel degelijk echt. En het gebied heeft een ongekende rijkdom aan natuurschoon, paradijselijke bountyeilandjes en kristalhelder azuurblauw zeewater. Een groot aantal van de ruim 250 eilandjes in de archipel zijn niet alleen nog volledig onbewoond, maar ook nog grotendeels onaangeroerd.

Er is in heel Anambas nauwelijks verkeer, geen industrie, geen stadsdrukte, geen lawaai. Wat je wel hebt in Anambas is een behaaglijk langzaam dagritme, een aangename oude-wereld charme, ruimhartige, gastvrije mensen en een heel fijn Oosters sfeertje. En dat alles in een heerlijk tropisch klimaat en met een exquise keuken.

Bovendien geldt Anambas als zeer goedkope vakantiebestemming en is het redelijk simpel te bereiken. Ben je eenmaal in Indonesië, Maleisië of Singapore, dan kun je eenvoudig het vliegtuig naar Anambas pakken. Heb je wat meer tijd, dan gaat er ook een ferry vanuit Bintan, wat net een uurtje ten zuiden van Singapore ligt. De Bintan ferry is met zo'n 7 uur in Anambas.

Hoe kom je precies in Anambas?

Ben je in Indonesië, Jakarta bijvoorbeeld, dan pak je het vliegtuig naar Bintan in Bintan. Vanaf Bintan is er een tweetal opties:

1. Je kunt een kleiner vliegtuig nemen van Bintan naar Matak Island, een kort vluchtje van een uur. Op Matak ligt het regionale vliegveld van Anambas. Ben je op Matak aangekomen, dan zijn er diverse bootjes die naar Tarempa varen, de hoofdstad van Anambas. Dit vaarritje duurt zo'n 20 minuten.

2. Je kunt ook de snelle ferry van Bintan naar Anambas pakken. De eerste halte van deze ferry is bij het dorpje Letung op het eiland Jemaja. De tweede en laatste halte is de op Siantan Island gelegen Tarempa.

Maar neem de tijd, want als je haast hebt, dan moet je niet in deze regionen zijn. Doorgaans houdt men hier niet echt de vaart erin. Het tempo ligt hier in de regel wat lager dan dat we in Nederland gewend zijn. Niet dat het echt veel uitmaakt, want je bent immers op vakantie. Tip: Met een ontspannen instelling en een gezonde dosis flexibiliteit kom je een stuk verder.

Oké, wat kun je zoal verwachten als je eenmaal bent aanbeland in Anambas? Het eerste wat je zult merken is dat het Anambas gebied, op een paar kampungs en de hoofdstad Tarempa na, dun bevolkt is. De bevolking heeft merendeels een Maleise afkomst. De tweede grootste bevolkingsgroep komt van oorsprong uit China. Het epicentrum in Anambas is Tarempa, wat overigens ook als Tarempak wordt geschreven.

De reden dat Anambas niet bepaald dichtbevolkt is, ligt in het feit dat de regio over het algemeen tamelijk onherbergzaam is. Afgezien nog van het feit dat de archipel ruim 250 individuele eilanden beslaat, bestaan deze eilanden bovendien uit een ruige omgeving. Bijna ondoordringbare jungle en rotsformaties zijn eerder regel dan uitzondering. Hierdoor kwamen de eerste nederzettingen tot stand onderaan de heuvels en in in het randgebied van de eilanden, of zelfs m.b.v. stelten, in het water langs de kust, de zogeheten "kelong".

Het gros van de bevolking in Anambas is werkzaam als visser of in een aan de visserij verwante sector, zoals het vervaardigen van diverse soorten kroepoek, een in Anambas zeer populaire snack. Naast de visserij beging ook het toerisme een steeds belangrijkere rol te spelen, het gevolg van het beleid van de lokale overheid die veel toekomst ziet in het Toerisme in Anambas.

Dat het toerisme in Anambas op niet al te lange termijn enorm zal gaan toenemen is duidelijk. Het Anambas gebied is immers te idyllisch en te geschikt voor snorkelen, scubaduiken, island-hoppen enz om nog lang onontdekt te blijven.

Waar je op Anambas ook prima terecht voor kan is het sport- en zeevissen. De vele eilanden vormen een soort natuurlijke toevluchtsoord voor de vele vissoorten in de Zuid-Chinese Zee. Zo kom je hier veel tonijn tegen, tandbaars, snapper, makreel en zelfs verschillende zeilvissoorten. Het is niet voor niks dat Anambas een grote populariteit geniet bij hengelaars uit Maleisië en Singapore. En nu er voor heel veel landen geen visumverplichting meer geldt in Indonesie, zal deze populariteit ongetwijfeld alleen maar verder toe gaan nemen.

Een ander erg geliefde bezigheid op en rond de vele Anambaseilandjes is het 's nachts van dichtbij meemaken hoe zeeschildpadden vanuit de zee het strand bekruipen en er hun eieren leggen. Schildpadden doen het goed als icoon van bedreigde diersoorten en op Anambas is, o.a. door de grote kans dat je ze tegenkomt, het bezichtigen van schildpadden een populaire activiteit.

Met name op het eiland Pulau Durai, wat inmiddels beschermde status geniet, komen schildpadden, voornamelijk leder- en karetschildpadden, met grote regelmaat aan land om er hun nest te graven en hier dan hun eieren in te leggen. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk, dan is goed om te weten dat het in sommig mogelijk is om je aan te bieden als vrijwilliger bij het opgraven en meenemen van de eieren naar een speciale kweeklocatie voor schildpadden. Hier worden de eieren uitgebroed en de babyschildpadjes worden dan, zodra ze wat groeter en sterker zijn, in zee losgelaten in een poging hun overlevingskansen de vergroten en op zo deze bedreigde diersoorten een handje te helpen.

De beste maanden om de schilpadden in actie te zien, zijn juli tot oktober.

Bent u geïnteresseerd in cultuur en/of architectuur, dan kunt u op Anambas uw hart ophalen. De regio heeft een interessante en turbulente geschiedenis, wat vooral zichtbaar is door de diverse bezienswaardigheden uit het verleden. Voorbeelden hiervan zijn de Oudnederlandse panden die uit de koloniale tijd stammen. Een aantal van deze panden zijn momenteel in gebruik door diverse Indonesische overheidsdepartementen. Maar door het gedegen onderhoud van de gebouwen, verkeren ze nog in zeer goede staat.

Wilt u graag meemaken, hoe het is om bij een familie van een visser te vertoeven? Of deze unieke leermomenten met uw kinderen te delen? Dan kunt u een dagje in Mengkait verbijven, het vissersdorpje ten zuiden van Tarempa. Hier ziet uw van dichtbij hoe het is om een vissersbestaan te leiden, een absoluut unieke ervaring.

Op zoek naar onderdak? Hieronder treft u een aantal hotels, bed and breakfasts en kuuroorden:

Anambas Inn
Anambas Dive Resort
Anambas Resort
Hang Tuah
Kusuma Resort
Lingai Resort
Nongkat Cottage by the Beach
Happy Home
Pagi Sore
Piugus Resort
Tenggiling Resort
Pulau Bawah
Sapphire Atoll
Tarempak Beach Hotel
Tropical Inn
Wisma Sakura

Houdt u er wel rekening mee dat de hotels op Anambaseilanden niet altijd voorzien zijn van een snelle internetverbinding. Kortom, heeft u liever meteen antwoord op uw boekingsverzoek, dan kunt u SMS-teksten of bellen met +65 900 79345. U krijgt dan zo goed als direct bevestiging van uw reservering. Wel zo fijn.

Onaangeroerd. Ongetemd. Anambas!

Loading
  Booking.com


Pulau Bawah in zicht
Pulau Bawah in zicht

Koraal in Pulau Bawah lagoon
Koraal in Pulau Bawah lagoon

Eilandparadijs in Anambas
Eilandparadijs in Anambas

Pulau Lima Steiger
Pulau Lima Steiger

Nasi Goreng á la Tarempa
Nasi Goreng á la Tarempa

Pulau Pasu rotsformaties
Pulau Pasu rotsformaties

Strand van Tanjung Kak
Strand van Tanjung Kak

Koraaltuin rond Anambas Resort
Koraaltuin rond Anambas Resort

Hang Tua, de hoofdstraat in Tarempa
Hang Tua, de hoofdstraat in Tarempa

Pulau Pasu Grot
Pulau Pasu Grot

Schitterend Pulau Bawah
Schitterend Pulau Bawah

Sail Anambas 2016
Sail Anambas 2016

Strand van Pantai Kusik
Strand van Pantai Kusik


     Nu trending:
Want to own your very own Anambas Paradise Island? Click here
Want to own your very own Anambas
Paradise Island? Click here
Can this be real? A school of dense juvenile barracuda
Can this be real? A dense school
of juvenile barracuda
Looking for a hotel in Singapore? Click here to book your choice room
Looking for a hotel in Singapore?
Click here to book your choice room
Close encounters of the Anambas snorkeling kind
Close encounters of the
Anambas snorkeling kindBesteprijsgarantie