Bespaar tot 75%

  
 anambas - ferry - cruiseschip - vliegtuig - hotels - info - galerie - contact - links - sitemap - copyright - faq Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Amazing Anambas
  bawah - ayam - penjalin - durai - temawan - air asuk - kuku - mengkait - scuba - snorkelen - vissen - watervallen - strand - cultuur - bedehuizen - cuisine

Pulau Bawah, het laatste verborgen eilandparadijs in Azië

Alhoewel de naam Pulau Bawah, Nedereiland, doet vermoeden dat het een enkel eiland betreft, bestaat Pulau Bawah in feite uit een groepje van vijf aparte eilandjes.

Het hoofdeiland, Pulau Bawah zelf, beslaat een totaal oppervlak van 66 hectare. Hier min of meer omheen liggen de overige 4 eilandjes Pulau Muba, Pulau Sangga, Pulau Elang en Pulau Lidi. Tesamen met nog wat rotsformaties die her er der uit de omliggende zee steken, beslaat het gehele eilandengroepje ruim 100 hectare.

Overigens is de naam Pulau Bawah gekozen omdat het eilandengroepje helemaal aan in de uiterst zuidelijke sector ligt van de Anambas Archipel. Sterker, Pulau Bawah ligt op slechts 150 zeemijl afstand van Singapore.

Afgezien van een kuuroord dat in 2017 werd geopend, is Pulau Bawah onbewoond. Het dichtstbijzijnde land is het eiland Pulau Airabu, op zo'n 30 km afstand.

Pulau Bawah heeft maar liefst drie verschillende lagoons, de een nog fraaier dan de andere. Zo komen er diverse soorten koralen voor die gezamenljk een bonte koraaltuin vormen, en waar ook een groot aantal vissen, week- en schelpdieren vertoeven. Dit geheel maakt de lagoons een ideale plek om te snorkelen en, ondanks de relatieve ondiepte ervan, te scubaduiken.

Door de doorgaans hier heersende luwte en de diverse kant-en-klare ligplaatsen is Pulau Bawah bovendien een geschikte plaats voor zeil- en motorjachten om voor het weer te schuilen of om er gewoon enkele dagen recreatief door te brengen.

Het hoogste punt in Pulau Bawah is een groene heuveltop van rond de 150 meter hoog. De heuvel is weelderig begroeid met palmbomen die hoger op de heuvelkam overgaan tot een meer oerwoudachtig bos. Deze heuvel biedt tevens een spectaculair panorama over de gehele Pulau Bawah omgeving.

Pulau Bawah, het laatste verborgen eilandparadijs in Azië

Pulau Bawa
Pulau Bawah
Loading
 
Booking.com


Pulau Bawah...
Pulau Bawah...

Werkelijk...
Werkelijk...

Adembenemend...
Adembenemend...     Nu trending:
Want to own your very own Anambas Paradise Island? Click here
Want to own your very own Anambas
Paradise Island? Click here
Can this be real? A school of dense juvenile barracuda
Can this be real? A dense school
of juvenile barracuda
Looking for a hotel in Singapore? Click here to book your choice room
Looking for a hotel in Singapore?
Click here to book your choice room
Close encounters of the Anambas snorkeling kind
Close encounters of the
Anambas snorkeling kindLage prijzen