Tijd in Tarempa, Anambas:
Book nu en bespaar tot 35%!
Amazing Anambas is Officieel Partner van Agoda en Booking.com
Amazing Anambas spacer
Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Amazing Anambas
Dit is de site voor mobieltjes. Klik hier voor de desktop website.
Anambas hotel booken? Klik hier voor de laagste prijzen.
  home
ferry
schip
vliegtuig
hotels
promo!
info
galerie
contact
links
sitemap
©opyright
o.g.
faq
desktop
  

Amazing Anambas

De Anambas Archipel bestaat uit 238 verspreide droomeilandjes die gezamelijk een vrij ruim oppervlak beslaan in de Zuidchinese Zee.

Het Anambas gebied strekt van de oostkust van het Maleise Schiereiland tot aan de westkust van Borneo. De meest zuidelijk grens van Anambas ligt op ongeveer 200 kilometer ten noordoosten van Singapore.

Alhoewel andere delen van Indonesië ruimschoots vertegenwoordigd zijn in online en offline vakantiebrochures, is Anambas nog grotendeels onbekend bij de meeste reizigers. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bali is Anambas op dit moment (we spreken 2020) nog volledig ongerept, onaangetast en onveranderd door invloeden van het toerisme.

En juist dit pure, dit authentieke, van Anambas, tesamen met de beeldschone stranden en schitterende zee, maakt de Anambaseilanden steeds bekender onder reizigers, zowel vanuit Azië als vanuit Europa, USA en Australië.

Met name het aantal reizigers met een wat avontuurlijke inborst en een verlangen naar het ontdekken van nieuwe tropische bountystranden neemt momenteel hand over hand toe.

En dit is niet zo verwonderlijk, want het is niet voor niets dat Anambas door CNN in 2012 met de titel Top 5 Tropisch Paradijs in Azië werd beloond. Anambas is werkelijk een stukje paradijs op aarde.

Zo zijn er ontelbare koraalriffen die ideaal zijn voor snorkelen en duiken, waaronder wrakduiken bij de "Seven Skies" en de "Igara".

Maar ook de tropische regenwouden op de eilanden bieden volop mogelijkheden voor jungle trekking en andere eco-activiteiten, zoals het turtle-watching op Pulau Durai, waar je de schildpadden het land op kunt zien komen om hun eieren te leggen.

Maar afgezien van de natuurlijke omgeving van Anambas en de vele ultieme duik- en snorkellocaties, heeft deze prachtige acrhipel nog veel meer interessants te bieden. Zo kun je een kijkje nemen in een echt vissersdorpje. En door deel te nemen aan de dagelijkse taken van de dorpsbewoners kun je het oorspronkelijke vissersbestaan zelfs persoonlijk meebeleven. Een unieke gelegenheid.

Daarnaast zijn er in Anambas maar liefst drie watervallen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn, temeer ze alledrie een verkoelend rustmomentje zijn en bovendien een fantastisch panoramauitzicht bieden.

Kenners stellen inmiddels dat Anambas op het punt staat om wereldwijd door te breken als paradijselijk vakantiebestemming á la de Malediven. Hoewel de Anambas eilanden vooralsnog merendeels onontdekt en nog niet echt toegankelijk zijn, komt hier momenteel in rap tempo verandering in.

Een belangrijke drijfveer in het huidige snelle ontwikkelingsproces van de archipel is de lokale overheid van dit gebied. Deze ziet de enorme toerismepotentie van het Anambasgebied en heeft, in samenwerking met de landelijke overheid van Indonesië, besloten om het succes van de Malediven met de Anambas eilanden te herhalen.

Zo zijn er diverse infrastructuurprojecten opgestart, waaronder uitbreidingen van het wegenstelsel, het linken van strategische eilanden d.m.v. bruggen en het het paradepaardje van Anambas, een hypermodern vliegveld op Pulau Jemaja.

Heeft u, na het lezen van bovenstaande introductie tot Anambas, interesse gekregen in het bezoeken van dit fantastische eilandenparadijs, dan kunt u voor meer details op deze site terecht.

Amazing beaches. Amazing Anambas
Amazing beaches. Amazing Anambas