Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Fun in Anambas

Fun in Anambas

Fun in Anambas

1. Snorkelen bij Pulau Penjalin

Pulau Penjalin is een van de meer afgelegen eilandjes van de Anambas archipel. Dat is in ieder geval gedeeltelijk de reden dat Penjalin nog geheel vrij is van menselijke aanwezigheid. Sterker nog, niet alleen is Penjalin nog compleet onbewoond, maar er is op het hele eiland zelfs geen enkel door mensen gemaakt bouwwerk te vinden, of zelfs maar iets wat er op lijkt. Oké, je treft er een krakkemikkig half-houten, half-bamboe hutje dat voor vissers als uitwijkplek dient tijdens regenbuien. De rest van Penjalin is puur natuur.

Vanaf het moment dat je op Penjalin aankomt, overkomt je het gevoel dat je in de realityshow Survivor bent beland, zo geweldig mooi is dit eilandje. Het sneeuwwitte zandstrand van Penjalin, het kristalheldere kobaltblauwe water en vooral de ongerepte koraalvelden er omheen. Je moet het werkelijk zien om het te kunnen geloven. Kortom, pak je zwemvliezen en duikmasker want het is tijd om te snorkelen.

2. Beleef het moment dat zeeschildpadden hun eitjes leggen

Als je iets echt unieks wil ervaren, wees er dan bij als zeeschildpadden in levende lijve hun eitjes leggen. Hoewel er een paar eilandjes zijn die als schildpaddenopvangcentrum dienen in de regio, is de kans om dit gedenkwaardige oertafereel te zien het grootst in Anambas. Hier is de natuur immers het meest onverstoord. Zo komen er in Pulau Durai elke nacht gemiddeld zo'n 4 á 5 schildpadden aan land om te nesten en er vervolgens hun eitjes te leggen.

Volgens recente natuuronderzoeken heeft Durai zelfs het hoogste aantal nestplaatsen van alle eilanden in zowel Anambas als Natuna. De enorme schildpadden in alle rusthun eitjes zien leggen is een onvergetelijke ervaring.

3. Rafflesia, 's werelds grootste bloem

Toegegeven, je moet een beetje mazzel hebben wil je Rafflesia in volle bloei zien. Rafflesia arnoldii, de soort die voorkomt in Anambas, is de grootste Rafflesia ter wereld. Helaas bloeien ze maar kort. Maar elke natuurgids in Anambas weet waar je de spectaculaire bloem kunt vinden, dus mail of Whatsapp er eentje en kijk of hij of zij beschikbaar is voor een jungle rondleiding. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is hopen dat het bloeiseizoen is. Oh, en vergeet geen selfie te maken :)

SUP

SUP

4. Peddelsurfen rond een onbewoond paradijseilandje

Stel je voor dat je met je SUP rond een klein Bounty eilandje aan het peddelen bent, een eilandje dat zo schitterend is dat het lijkt alsof het zo uit een sjieke reisbrochure komt. In Anambas kan het. Huur gewoon een van de peddelboards en vertrek bijvoorbeeld vanaf het witte zandstrand van Pulau Renggek. Renggek ligt ook vlakbij de hoofdstad van Anambas, d.w.z. Tarempa, namelijk op slechts zo'n 20 minuten per speedbootje. Handig.

Het eilandje is niet bepaald groot uitgevallen dus met krap een uurtje ben je weer terug waar je Tour de Renggek op je peddelboard begon. Maar het adembenemende landschap en het uitzicht vanaf de zee van Renggek verandert om de paar minuten. Van ruige rotsformaties naar kokospalmen, naar weelderige tropische jungle, naar een woeste rotsachtige klif die loodrecht de staalblauwe zee in duik, naar de schitterende lagoon, naar hagelwit strandje. Renggek is over de volle 360 graden een lust voor het oog. Mis Renggek niet. En met een beetje geluk vang je ook een glimp op van Fred en Shirley, het monitorhagedissenpaartje dat al sinds jaar en dag op Renggek vertoeft.

5. BBQ op je eigen privéstrandje

Pulau Langgok is het perfecte eilandje om er even helemaal tussenuit te zijn. Het biedt een adembenemend strandje dat langzaam afloopt naar de helderblauwe zee. Maar ook qua kokosnootbomen is Tenggiling ruim bedeeld. Daarnaast geniet het zonovergoten eilandje meer dan voldoende beschutting tegen de elementen. Als klap op de vuurpijl ligt Tenggiling op een klein half uurtje varen vanaf Tarempa. Het mag gezegd, er gaat niets boven een perfect avondje rond de BBQ en met familie of vrienden heerlijk genieten van lekker eten en drinken. Welkom bij Tenggiling Paradise.

6. Bonus: vaar op je privézeiljacht rond de nog altijd onontdekte paradijseilandjes in Anambas.

Meer Informatie?

Verzend je Geweldige Anambas Weekend verzoek hier.

  m   v
Like it? Click it :)