Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Fun in Anambas

Fun in Anambas

Fun in Anambas

1. Snorkelen bij Pulau Penjalin

Pulau Penjalin is een van de meer afgelegen eilandjes van de Anambas archipel. Dit is mede de oorzaak dat Penjalin nog geheel vrij is van menselijke activiteiten. In feite is Penjalin niet alleen compleet onbewoond, maar er is ook geen enkel door mensen gemaakt bouwwerk op het hele eilandje te vinden, of zelfs maar in de buurt ervan.

Vanaf het moment dat je op Penjalin aankomt, overkomt je het gevoel dat je n de realityshow Survivor bent beland, zo geweldig mooi is dit eilandje. Het sneeuwwitte zandstrand van Penjalin, het kristalheldere kobaltblauwe water en vooral de ongerepte koraalvelden er omheen, je moet het zien allemaal om het te geloven. M.a.w. kom op, pak je zwemvliezen en duikmasker en snorkel ze.

2. Zie zeeschildpadden hun eieren op het strand leggen

Als je iets echt unieks wilt ervaren, wees er dan bij als zeeschildpadden live hun eieren leggen. Hoewel er een paar andere schildpaddenreservaateilandjes zijn die dit aanbieden in Zuidoost-Azië, is de kans om dit gedenkwaardige natuurtafereel te zien het grootst op een van de schildpaddeneilanden in Anambas. Zo komen er in Pulau Durai elke nacht gemiddeld zo'n 4 á 5 schildpadden aan land om een nest op het strand te graven waar ze vervolgens hun eieren in leggen.

Volgens recente natuuronderzoeken heeft Durai zelfs het hoogste aantal nestplaatsen van alle Anambas- en Natunas-eilanden. Deze majestueuze wezens hun eieren zien leggen is een onvergetelijke ervaring.

3. Rafflesia, 's werelds grootste bloem

Toegegeven, je moet een beetje mazzel hebben wil je Rafflesia in volle bloei zien. Rafflesia arnoldii, de soort die voorkomt in Anambas, is de grootste Rafflesia ter wereld. Helaas bloeien ze maar kort. Maar natuurgidsen in Anambas weten waar ze deze spectaculaire bloemen kunnen vinden, dus mail of Whatsapp er eentje en kijk of hij of zij beschikbaar is voor een jungle rondleiding. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is hopen dat het bloeiseizoen is. Oh, en vergeet geen selfie te maken :)

SUP

SUP

4. Peddelsurfen rond een onbewoond paradijselijk eilandje

Stel je voor dat je met je SUP rond een klein Bounty eilandje aan het peddelen bent, een eilandje dat zo schitterend is dat het lijkt alsof het zo uit een sjieke reisbrochure komt. Nou, in Anambas kan dat. Huur eenvoudig een van de SUP-boards die er beschikbaar zijn en vertrek bijvoorbeeld vanaf het witte zandstrand van Pulau Renggek. Een ander voordeel van Renggek is dat het vlakbij de hoofdstad van Anambas ligt, d.w.z. Tarempa, namelijk op slechts zo'n 20 minuten varen per speedbootje.

Het eilandje is niet bepaald groot uitgevallen dus met krap een uurtje ben je weer terug waar je Peddelsurfing Tour de Renggek begon. Maar het adembenemende land- en zeeschap van Renggek verandert om de paar minuten. Van ruige rotsformaties naar kokospalmen, naar dichte tropische jungle, naar steile kliffen die recht de staalblauwe zee in gaan, naar schitterende lagoon, naar hagelwit strandje. Renggek is over de volle 360 graden geweldig. Mis het niet. En met een beetje geluk vang je ook een glimp op van Fred en Shirley, het monitorhagedissenpaartje dat al sinds jaar en dag op Renggek vertoeft.

5. BBQ op uw eigen privéstrand

Pulau Tenggiling is het perfecte eilandje om er even helemaal uit te zijn. Het biedt een prachtig strandje dat langzaam afloopt naar de helderblauwe zee. Maar ook qua kokospalmen is Tenggiling ruim bedeeld. Daarnaast geniet het zonovergoten eilandje ruim voldoende beschutting tegen de elementen. Als klap op de vuurpijl ligt Tenggiling op een klein half uurtje varen vanaf Tarempa. Het moge gezegd, er gaat niets boven een perfect avondje rond de BBQ en met familie of vrienden heerlijk genieten van lekker eten en drinken. Welkom bij Tenggiling Paradise.

6. Bonus: vaar op je privézeiljacht rond de nog altijd onontdekte paradijseilandjes in Anambas.

Meer Informatie?

Send your awesome Anambas Weekend inquiry here.

  m   vLike it? Click it :)