Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Vijf plekken in Anambas die je echt niet mag missen

Vijf plekken in Anambas die je echt niet mag missen

Plaatsen die je gezien moet hebben

De exotische Anambas eilanden zijn absoluut gezegend met natuurschoon van een kaliber dat je op maar weinig plaatsen in de wereld tegenkomt. Maar binnen de Anambas archipel zijn er daarnaast vijf plekken die ofwel zo uniek zijn of zo adembenemend mooi (of beide) dat je ze echt gezien moet hebben tijdens je Anambasreis.

Laten we deze vijf onmisbare juweeltjes op een rijtje zetten, in volgorde van pure "wow" factor.

5. Pulau Busung

Pulau Busung is een eilandje als geen ander. Om te beginnen is het geen echt eilandje; de reden is dat alleen eilanden waarvan minimaal een deel boven de zee uisteekt, en dan gedurende een geheel etmaal, daadwerkelijk als echt eiland wordt beschouwd. D.w.z. tijdens een complete eb/vloed cyclus. En hierin verschilt Busung van bijna alle andere eilanden. In werkelijkheid is Busing meer een soort zandbank die slechts een deel van de dag als eilandje doorbrengt. En dat is nog niet alles, want het heeft ook de vreemde gewoonte om van locatie te veranderen. Busung beweegt zich a.h.w. voort over de zeebodem!

Overigens, de reden dat ik Busung in deze lijst opneem, is niet sec vanwege bovengenoemde eigenzinnige kenmerken van het eilandje, maar ook omdat Busung wordt omringd door een werkelijk kristalheldere turkooiskleurige zee èn prachtige koraaltuinen. Mis het niet.

4. Pulau Renggek

Ook Pulau Renggek is in meer dan één opzicht bijzonder. Meteen vanaf het moment dat je het eilandje nadert, sta je verbaast van de pure idyllische schoonheid en de ruige wat prinitieve ambiance die er heerst. Echt, terwijl je over Renggek loopt, heb je het gevoel dat je op de een of andere manier op de set van de film "The Lost World" bent beland.

Zo zie je er niet er alleen indrukwekkende rotsformaties, maar je komt er ook een boom tegen met een holle stamAmazing Anambas Spacer. Deze holle boom heeft van binnen zo veel ruimte dat je er met meerdere mensen tegelijk in kunt zitten. Serieus, de binnenkant van deze ongelooflijke boom lijkt op de binnenkant van een grot. Echt uniek.

Maar er is meer te zien in Renggek, want met een beetje geluk zie je het varanenpaar Fred en Shirley. Niets om je zorgen over te maken, want hoewel ze op dinosaurussen lijken, zijn ze slechts een fractie van het formaat ervan. Met andere woorden, Fred en Shirley zijn volkomen ongevaarlijk en bovendien heel schuchter.

3. Pulau Penjalin

Pulau Penjalin is een absoluut Robinson Crusoe-eiland. Het is afgelegen, onbewoond en heeft werkelijk superblauw zeewater, vol ongerept en bontgekleurd koraal dat meteen zichtbaar is zodra je het water in waadt. Penjalin heeft bovendien een lang wit zandstrand dat rijk is aan kokospalmen, maar daarnaast, wat verder landinwaarts, ook nog eens een weelderig tropenwoud, een jungle die letterlijk gonst van het leven.

Ben je op zoek naar een onberispelijk tropisch decor voor je perfecte Facebook selfie, dan heeft Penjalin precies wat je zoekt.

2. Pulau Durai

Volgens een aantal onderzoeken is Pulau Durai, van alle Anambas-eilanden, het eilandje met het hoogste jaarlijkse aantal schilpadbroedplaatsen. Zo is het geen uitzondering om in één nacht meer dan drie schildpadden aan land te zien komen om hun eieren te leggen.

Als je dit deel van de levenscyclus van de schildpadden wilt ervaren, een oerinstinct dat al miljoenen jaren deel uitmaakt van hun DNA, dan biedt Pulau Durai de beste kans om op de juiste plek te zijn. Een ervaring die je niet gauw vergeet.

1. Pulau Bawah

Pulau Bawah heeft echt alles wat een tropisch paradijseilandje hoort te hebben: kristalheldere azuurblauwe lagunes, witte strandjes van poederzand, een divers koraalecosysteem vol bloeiende flora en fauna en een aantal heuvels bedekt met dichtbegroeid smaragdgroene vegetatie die bovendien zo goed als nog onaangeroerd is. Last but not least, Pulau Bawah is dankzij een aantal strategisch gelegen zustereilandjes vrijwel het hele jaar door beschut tegen de elementen .

Toen Eoghan Macguire, van CNN, Anambas een top 5 plaats toekende op de Asian Tropical Paradise Island List, haalde hij zijn inspiratie ongetwijfeld mede uit Pulau Bawah. Pulau Bawah mag echt niet worden gemist.

Bonus must-see

Er is nòg een must-see in Anambas. Dit item neem ik echter niet z.m. in de lijst op, omdat het iets heel ongrijpbaars is. Het betreft hier de grootste bloem ter wereld, Rafflesia geheten. Deze bloem kan een diameter van ruim een meter bereiken en meer dan 10 kilo wegen. Rafflesia is in het verleden op een aantal locaties in de Anambas jungle aangetroffen.

Echter, ondanks de aanzienlijke omvang van de bloem, is Rafflesia niet bepaald makkelijk te vinden. Maar wanneer de bloem bloeit, een zeldzame gebeurtenis, kun je rustig van een spektakel spreken, een lust voor het oog. Prijs jezelf super-lucky als je een bloeiende Rafflesia te zien krijgt. Ik heb twee keer een exemplaar in volle bloei mogen aanschouwen. Geweldig!

Meer Informatie?

Heeft u een verzoek of aanvraag? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)