Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Een bootje huren in Anambas

Anambas Pompong

Anambas Pompong

Toen ik voor het eerst van "Anambas" hoorde, verwarde ik het met de Andaman eilanden. Ik had wel eens van Andaman gehoord, wat ten noorden van Sumatra ligt. Maar de naam Anambas klonk me totaal niet bekend in de oren. En dat gold ook voor m'n gehele vriendenkring.

Maar een Google zoekopdracht later was ik volledig op de hoogte van AnambasAmazing Anambas Spacer. Ik zag, verbazingwekkend genoeg, niet alleen Anambas daadwerkelijk bestaat, maar ook dat het er adembenemend mooi is. Wat me eerlijk gezegd echter het meest verbaasde, was het feit dat dit ogenschijnlijk verborgen tropische paradijs op slechts 250 kilometer van Singapore ligt.

Hoe kan deze schitterende eilandenketen, bestaande uit tientallen prachtige Bounty eilandjes, op slechts een uurtje vliegen van een grote metropool als Singapore zo verborgen blijven voor de rest van de wereld? Hoe kan Anambas nog zo totaal onbekend zijn? Dit verbaasde me enorm.

Uiteraard wist ik toen nog niet van de vele andere verrassingen die nog in het verschiet lagen.

De eerste keer dat ik Anambas in het echt aanschouwde, was toen mijn veerboot aankwam in Letung, het havenstadje op het eiland Jemaja. Nu ben ik weliswaar naar het Caribisch gebied geweest, naar Mauritius, de Malediven, en heb ik ook ook rond Tioman, Thailand en Fiji gesnorkeld, allemaal zonder meer prachtige oorden, werkelijk stuk voor stuk begiftigd met een kraakheldere zee en bloeiende koraalriffen.

Maar toen ik over de boeg van mijn veerboot naar Anambas keek, leek het alsof het ondiepe felblauwe water voor ons uit echt niets anders bestond dan koraal. Uitgestrekte koraalvelden zover het oog reikte. En terwijl ik de weken daarna doorbracht met het verkennen van de vele onbewoonde paradijseilandjes, zag ik ook echt overal koraal.

Anambas heeft m.i. een van de meest indrukwekkende koraalriffen in Azië. Overigens, zo ontdekte ik later, uit recent uitgevoerd onderzoek bleek dat het koraal in Anambas uit het grootste aantal soorten bestaat van zowat alle koraalecosystemen ter wereld. En dat zie je.

Als je erover denkt om naar Anambas te gaan, raad ik je aan een bootje te huren en de talloze Robonson Crusoeeilandjes te verkennen. Dit is verreweg de beste manier om van het prachtige uitzicht rondom te genieten.

Het frappante is dat je bootexcursies bijna echt als verkenningen kunnen worden beschouwd, omdat Anambas zo dunbevolkt is en zo verborgen is voor de buitenwereld, dat je er bij sommige eilandjes het gevoel hebt dat je de eerste bent die er voet aan wal zet. De oogverblindend pareltjes liggen echt helemaal afgelegen en zijn daardoor nog steeds volledig onaangetast.

Ter info, in Anambas kunnen bootjes worden gehuurd rondom Letung en Tarempa. Mocht je een wat bescheiden budget hebben, dan kun je u een traditioneel pompongbootje huren, een wat log houten vaartuig dat op diesel loopt. Een pompong is prima als je alleen maar wat rond wilt varen en je ruim in je tijd zit.

Anambas Speedboot

Anambas Speedboot

Als alternatief kun je voor een iets hogere prijs ook een meer eigentijds speedbootje nemen. De speedbootjes hier worden van glasvezel gemaakt en zijn dus lichter en sneller dan pompongs waardoor je een hoop tijd kunt besparen.

Een bezoek aan Anambas is echt een heel andere ervaring dan alle andere zonnige bestemmingen waar je bent geweest. Anambas heeft wel wat van de Malediven van weleer, toen de bewuste eilandjes in de Indische Oceaan nog echt idyllisch waren, d.w.z. voor ze een epicentrum van massatoerisme werden.

Het feit dat Anambas de spectaculaire allure van de originele Malediven heeft, maar slechts op een korte ritje ligt van Singapore, KL en Bangkok, maakt Anambas tot een sensationele bestemming die je absoluut niet mag missen, temeer omdat de kleine Bounty eilandjes, althans tot nu toe, in hun oorspronkelijke en ongerepte glorie hebben weten te blijven.

Echter, een verborgen afgelegen en zonovergoten oase met bijna oneindig potentieel voor pure gelukzaligheid is een geheim dat niet lang geheim zal blijven...

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over een bootje huren in Anambas? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)