Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Anambas Bucket List

Anambas Bucket List

Anambas Bucket List

Bucketlist: zelfstandig naamwoord. Een aantal ervaringen of prestaties die iemand hoopt te ervaren of te bereiken tijdens zijn of haar leven.

Als er een topic bestaat die niet mag ontbreken op je bucketlist, dan is het wel een bezoek aan Anambas. Anambas voldoet zo'n beetje aan alle vereisten om aanspraak te kunnen maken op een bucketlist vermelding, helemaal als je echt liefhebber bent van mooie reizen. Wat biedt Anambas o.a.?

- Het ultieme gevoel van privacy?
- Adembenemende panorama's?
- Onvergetelijke ervaringen?
- Onontgonnen, exotische tropeneilandjes?  
- Race tegen de klok?


Bucketlist-item 1 - Het ultieme gevoel van privacy

De Anambas archipel bestaat uit meer dan 230 aparte eilandjes, waarvan slechts een handjevol met een soort van resort. Vanaf het prille begin is het één-eiland-één-resort beleid hier het hoofdstreven van de lokale overheid. Deze aanpak is niet alleen milieuvriendelijk en dus duurzaam, maar garandeert de resortgasten daarnaast volledige privacy. Je waant je je hier werkelijk op je eigen paradijseilandje. En in het geval van diverse van de privé eilandjes hier ben je dat ook daadwerkelijk. Ongeëvenaarde rust en stilte.

Bucketlist item 2 - Adembenemende panorama's

Als het gaat om tijdloze natuurpracht, tropische kokosboomeilandjes, turkooisblauwe, kristalheldere zeeën met koraal in overvloed en een heerlijke exotische ambiance, dan kan Anambas zonder meer tippen aan de Malediven. In principe is het enige echte verschil tussen Anambas en de Malediven, afgezien van geografische locatie natuurlijk, het feit dat Anambas er, in tegenstelling tot de Malediven, ruimschoots in geslaagd is onder de radar van het internationale toerisme te blijven. Maar okee, heb je het over verbluffende panorama's, een zonovergoten tropische omgeving en oogverblindende strandjes, dan staat Anambas, met de Malediven, gezamelijk bovenaan. En ik ben kennelijk niet de enige die er zo over denktAmazing Anambas Spacer.

Bucketlist item 3 - Onvergetelijke reiservaringen

Omdat Anambas vrij dicht bij de zogenaamde Koraaldriehoek ligt, is de diversiteit van koraalsoorten hier, zo blijkt uit onderzoek, groter zijn dan die van zelfs het Groot Barrièrerif. Anambas wordt niet voor niets een waar snorkelparadijs genoemd. Maar Anambas is ook uniek doordat je er soms het gevoel krijgt dat de tijd hier lijkt stil te hebben gestaan. De talloze onbewoonde eilandjes die je tegenkomt, de weelderige, ongerepte oerwouden en zelfs de vismarkt in de vroege ochtend in de dorpjes, voelen bijvoorbeeld allemaal aan alsof je terug bent gegaan naar vervlogen dagen. Dat geldt trouwens net zo zeer voor de goedhartige, altijd gastvrije Anambas bevolking. Selamat datang :)

Bucketlist-item 4 - Onontgonnen, exotische eilandjes

Vraag aan tien van je vrienden of ze weten waar Anambas ligt en hun antwoord is hoogstwaarschijnlijk "Wat is Anambas?". Dat de meeste mensen nog nooit van Anambas hebben gehoord komt vermoedelijk deels door de afgelegen locatie van de streek. De eilandjes liggen net ten oosten van het schiereiland Maleisië. Paradoxaal genoeg behoren ze echter tot Indonesië. Het lijkt erop dat het gebied door deze wat aparte geografische ligging grotendeels aan de aandacht van de toeristenindustrie ontsnapt is. Des te verbazingwekkender gezien het feit dat Anambas op slechts zo'n 200 kilometer afstand van Singapore ligt.

Bucketlist-item 5 - Race tegen de klok?

Maar er tekenen zich her en der wat signalen af waaruit langzaam begint te blijken dat Anambas waarschijnlijk niet lang meer low-profile zal blijven. Het lijkt erop dat de buitenwereld de zonovergoten archipel inmiddels gestaag aan het ontdekken is. Ook binnen Anambas zelf volgen de initiatieven zich in vrij rap tempo op. Infrastructuur- en logistieke projecten lijken op een aantal eilanden in een stroomversnelling te komen. En ook toeristische ontwikkelingen, die nu weliswaar nog in de kinderschoenen staan, beginnen op stoom te komen. Met andere woorden, als je de echte Anambas, de nog authentieke Anambas, wilt ervaren, dan is het wellicht beter niet al te lang meer te wachten met dit bucket list item.

Meer Informatie?

Heb je een vraag over één of meer van de bucket list items? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)