Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Anambas Bucket List

Anambas Bucket List

Anambas Bucket List

"Bucketlist: zelfstandig naamwoord. Een aantal ervaringen of prestaties die iemand hoopt te ervaren of te bereiken tijdens zijn of haar leven."

Als er een item bestaat die absoluut niet mag ontbreken op je bucketlist, dan is de Amazing Anambas Islands er zeker een.

Anambas voldoet aan alle vereisten voor een bucketlist reisbestemming. Ultieme privacy? Check! Adembenemend uitzicht? Check! Onvergetelijke reiservaring? Check! Buiten de gebaande paden? Check! Race tegen de klok? Check!

Bucketlist-item 1 - De ultieme privacy

De Anambas archipel bestaat uit meer dan 230 aparte eilandjes, waarvan een handjevol met resort. Vanaf het prille begin was het één-eiland-één-resort beleid hier het hoofdstreven van de vooruitstrevende lokale overheid. Deze aanpak is niet alleen milieuvriendelijker en dus duurzamer, maar garandeert daarnaast volledige privacy voor resortgasten. Je waant je op je hier werkelijk op je eigen paradijseilandje. En in het geval van sommige van de privéeilandjes hier ben je dat ook echt. Ongeëvenaarde rust en stilte.

Bucketlist item 2 - Adembenemende landschappen

Als het gaat om tijdloze natuurpracht, tropische kokosboomeilandjes, turkooisblauwe, kristalheldere zeeën met koraal in overvloed en een rijke exotische ambiance, dan kan Anambas zonder meer tippen aan de Malediven. In principe is het enige echte verschil tussen Anambas en de Malediven, afgezien van hun geografische locatie natuurlijk, het feit dat Anambas, in tegenstelling tot de Malediven, er ruimschoots in geslaagd is onder de radar van het internationale toerisme te blijven. Maar heb je het over verbluffende panorama's, een altijd-zonnige tropische omgeving en oogverblindende stranden, staat Anambas, tesamen met de Malediven, bovenaan. En ik ben kennelijk niet de enige die er zo over denktAmazing Anambas Spacer :)

Bucketlist item 3 - Onvergetelijke reiservaring

Omdat Anambas vrij dicht bij de zogenaamde Koraaldriehoek ligt, zou de diversiteit van koraalsoorten hier groter zijn dan die van zelfs het Groot Barrièrerif. Anambas wordt niet voor niets een waar snorkelparadijs genoemd. Maar Anambas is ook uniek door de manier waarop de tijd hier lijkt stil te hebben gestaan. De talloze onbewoonde eilanden die je tegenkomt, de weelderige, ongerepte oerwouden en zelfs de vismarkt in de vroege ochtend van de dorpen, zijn bijvoorbeeld allemaal een beetje een terugkeer naar vervlogen dagen. Net als de goedhartige, altijd gastvrije aard van de Anambas-bevolking. Selamat datang :)

Bucketlist-item 4 - Buiten de gebaande paden

Vraag aan tien van je vrienden of ze weten waar Anambas ligt en hun antwoord is hoogstwaarschijnlijk "Wat is Anambas?". Dat zo weinig mensen wel eens van Anambas hebben gehoord komt vermoedelijk deels door de afgelegen locatie. De eilandjes liggen net ten oosten van het schiereiland Maleisië. Paradoxaal genoeg behoren ze echter tot Indonesië. Het lijkt erop dat het gebied door deze wat aparte geografische ligging grotendeels aan de aandacht van de toeristenindustrie ontsnapt zijn. Dit is des te verbazingwekkender als je beseft dat Anambas bovendien op slechts zo'n 200 kilometer afstand van Singapore ligt.

Bucketlist-item 5 - Race tegen de klok?

Maar er tekenen zich her en der wat signalen aan waaruit langzaam begint te blijken dat Anambas waarschijnlijk niet lang meer low-profile zal blijven. Het lijkt erop dat de buitenwereld de archipel inmiddels gestaag aan het ontdekken is. Ook intern volgen de initiatieven zich in vrij rap tempo op. Infrastructuur- en logistieke projecten lijken op een aantal eilanden in een stroomversnelling te komen. En ook toeristische ontwikkelingen, die nu weliswaar nog in de kinderschoenen staan, beginnen op stoom te komen. Met andere woorden, als je de echte Anambas, de nog authentieke Anambas, wilt ervaren, dan is het wellicht beter niet al te lang meer te wachten.

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over any of the bucket list items? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)