Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Dolfijnen Spotten in Anambas

Dolfijnen Spotten in Anambas

Dolfijnen Spotten in Anambas

Dolfijnen en mensen lijken een speciale band te hebben. Een prettig gevoel van blijheid lijkt altijd in ons op te komen als we dolfijnen zien, hun immer-lachende suit, hun speelse karakter. En het lijkt erop dat dolfijnen onze aanwezigheid ook waarderen.

De Anambas eilanden zijn het leefgebied van een aantal dolfijnengroepen. Sommige van deze dolfijnengroepen zijn relatief bescheiden in omvang, maar andere groepen tellen tot 30 dolfijnen. Eén groep in het bijzonder, rondom het Tarempa gebied, bestaat uit meer dan 50 dolfijnen. Deze groep wordt regelmatig gespot vanaf bootjes in de omgeving.

Hoewel de dolfijnen in het Anambas gebied zich niet bepaald druk lijken te maken over de nabijheid van bijvoorbeeld vissersbootjes, lijkt deze Tarempa groep zelfs een zekere nieuwsgierigheid te vertonen naar dergelijke vaartuigjes in de buurt.

Altijd al dolfijnen van dichtbij willen zien? Vind je het leuk om dolfijnen naast je bootje te zien zwemmen, speels uit het water te zien springen en pret te hebben? Boek dan met onderstaand formulier een dolfijn-spotting excursie.

Uiteraard kan ik natuurlijk niet garanderen dat de dolfijnen altijd zullen verschijnen en een beetje geduld is dus zeker aan te bevelen. Maar het gebeurt vaker dat ze wel worden gezien dan niet. Je kunt zelfs proberen om met ze het water in te gaan. Doe het wel zonder al te veel gespetter en andere drukte. Zo wordt het een leuke dag voor ons en een leuke dag voor de dolfijnen.

Ten slotte, er zijn soms periodes waarop de dolfijnen wat meer op hun hoede lijken dan normaal, bijvoorbeeld tijdens de paartijd. Probeer in deze gevallen de dolfijnen niet dichterbij te lokken door ze te voeren* bijvoorbeeld. Op deze momenten is het echt veel beter voor de dolfijnen om ze met rust te laten.

*Gooi sowieso nooit stukjes vis, inktvis of brood in het water, of wat dan ook. We willen absoluut niet dat de dolfijnen mensen gaan associëren met de aanwezigheid van voedsel. Bedankt voor je medewerking.

Stuur hier je aanvraag.

  m   vLike it? Click it :)