Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Dolfijnen Spotten in Anambas

Dolfijnen Spotten in Anambas

Dolfijnen Spotten in Anambas

Dolfijnen en mensen lijken een speciale band te hebben. Zo worden we bij het zien van dolfijnen altijd vanzelf vrolijk. Wellicht komt het door hun eeuwige glimlach of hun speelse karakter, wie het weet mag het zeggen. Hoe dan ook, het lijkt er tevens op dat dolfijnen ook van onze aanwezigheid kunnen genieten.

De Anambas eilanden zijn het leefgebied van een aantal dolfijnenfamilies. Sommige van deze families zijn relatief bescheiden in omvang, maar andere tellen tot 30 dolfijnen. Eén dolfijnenfamilie in het bijzonder, die in de wateren van Tarempa leeft, bestaat uit meer dan 50 dieren. Deze groep wordt regelmatig gespot vanaf bootjes in de omgeving.

Terwijl de dolfijnen in het Anambas gebied zich sowieso niet bepaald druk lijken te maken over de nabijheid van bijvoorbeeld vissersbootjes, lijkt deze Tarempa groep zelfs een zekere nieuwsgierigheid te vertonen naar dergelijke vaartuigjes in de buurt.

Altijd al dolfijnen van dichtbij willen meemaken? Vind je het leuk om dolfijnen naast je bootje te zien zwemmen, speels uit het water te zien springen en pret te hebben in de golven van de boot? Boek dan met onderstaand formulier een dolfijn-spotting excursie.

Uiteraard kan ik natuurlijk niet garanderen dat de dolfijnen op het juiste moment daadwerkelijk ook op komen dagen, dus een beetje geduld is zeker aan te bevelen. Maar het gebeurt vaker dat ze wel worden gezien dan andersom. Je kunt zelfs proberen om met ze het water in te gaan. Doe het wel zonder al te veel gespetter en andere drukte. Zo wordt het een leuke dag voor ons en ook een leuke dag voor de dolfijnen.

Ten slotte, er zijn soms periodes waarop de dolfijnen wat meer op hun hoede lijken dan normaal, bijvoorbeeld tijdens de paartijd. Probeer in dit geval de dolfijnen niet dichterbij te lokken door ze te voeren* bijvoorbeeld. Op deze momenten is het echt veel beter voor de dolfijnen om ze met rust te laten.

*Gooi sowieso nooit stukjes vis, inktvis of brood in het water, of wat dan ook. We willen absoluut niet dat de dolfijnen mensen gaan associëren met de aanwezigheid van voedsel. Bedankt voor je medewerking.

Stuur hier je aanvraag.

  m   v

Like it? Click it :)