Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Gezinsvakantie in Anambas

Gezinsvakantie in Anambas

Gezinsvakantie in Anambas

De wereld gaat langzamerhand steeds verder open en je denkt er hard over na om op een heerlijk lange gezinsvakantie te gaan. Maar je wilt dat iedereen veel meer overhoud aan de reis dan alleen een kleurtje en een paar geeikte souvenirs. Waar moet je dan heen dit post-Covid jaar? Waar, Anambas natuurlijk. Zoals je hieronder zult zien, is Anambas, mede door de aantrekkelijke veelzijdigheid van dit prachtige oord, een uitstekende vakantiebestemming voor het hele gezin.

Anambas is een Indonesische archipel ten oosten van het schiereiland Maleisië. Er heerst een tropisch klimaat en het gebied bestaat uit talloze idyllische eilandjes. Uniek aan deze eilandjes is dat de meeste nog zo goed als onontdekt zijn. Er is hier nergens een KFC, McDonald's of Starbucks. Anambas is nog bijna net zo origineel en authentiek als het ooit was.

Ok, de kans is groot dat je nog nooit van Anambas hebt gehoord. Maar Anambas biedt zo ongeveer alles wat een gezinsvakantie zou moeten omvatten, vooral als de kids 5-6 jaar of ouder zijn. Deze geweldige plek is absoluut het overwegen waard.

Ultieme stopover

Aangezien Anambas op krap 300 kilometer ligt van Singapore, is de kans groot dat Singapore het startpunt vormt voor je Anambas-avontuur. Singapore is om een aantal redenen ook best interessant overigens. Zo galmt de koloniale geschiedenis van het stadstaatje er tot op de dag van vandaag nog na. Neem bijvoorbeeld het statige Raffles Hotel of het immer-hectische China Town. Maar vergis je niet, deze opwindende Aziatische metropool is een van 's werelds meest succesvolle en moderne samenlevingen. De iconische skyline, glanzende winkelcentra en diverse musea en pretparken van wereldklasse getuigen hiervan.

Culturele avonturen

Terug naar Anambas. Dit deel van Indonesië heeft een bijzonder rijke historie en staat bekend als een ware smeltkroes van culturen. Maleisische, Chinese, Euraziatische en westerse invloeden zijn overal vertegenwoordigd. De oorspronkelijke bewoners van de Anambas archipel, de Orang Laut, hebben een unieke mix van taal, tradities, keuken en religies achtergelaten. En je vindt er ook nogal wat overblijfselen van de Nederlanders, de Britten en de Portugezen, want ook zij beleefden hier ooit hun hoogtijdagen.Natuur, onze wereld en milieubehoud

Als een van de doelstellingen van de gezinsvakantie is om de kids zich er wat meer van bewust te maken dat we met z'n allen streven naar balans tussen mens en natuur, breng dan een bezoekje aan Pulau Durai. Durai staat in deze contreien ook bekend als Turtle Island, omdat het eilandje het middelpunt vormt voor een initiatief ten bate van de schildpadden populaties hier. Overigens, zoals je zult zien tijdens je Anambas-reis, zijn er hier verschillende andere natuurbeschermingsprojecten om over te leren.

Fun in the Sun

Fun in the Sun

Wild East Adventure

Spelen de kids graag buiten? Dan zullen ze het zeker naar hun zin hebben in Anambas. Duiken, Snorkelen, bergwandelen, strandplezier, jungletochten, er zijn heel veel manieren waarop Anambas kan worden ontdekt en verkend. En omdat de meeste van de ruim 200 eilandjes hier onbewoond zijn, kun je het rustig hebben over een unieke ervaring.

Al met al, het is duidelijk, dit wordt een gezinsvakantie om nooit te vergeten.

Meer Informatie?

Wilt u een aanvraag verzenden over een mogelijke gezinsvakantie in Anambas? Dat kan hieronder...

  m   vLike it? Click it :)