Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Gezinsvakantie in Anambas

Gezinsvakantie in Anambas

Gezinsvakantie in Anambas

De wereld gaat langzamerhand steeds verder open en je denkt er hard over na om op een heerlijk lange gezinsvakantie te gaan. Maar je wil wel dat iedereen wat meer overhoud aan de reis dan alleen een kleurtje en een paar souvenirs voor vrienden en familie thuis. Waar moet je dan heen dit post-Covid tijdperk? Naar Anambas natuurlijk. Zoals je hieronder zult zien, is Anambas, mede door de aantrekkelijke veelzijdigheid van dit prachtige oord, een uitstekende vakantiebestemming voor het hele gezin.

Anambas is een Indonesische archipel ten oosten van het schiereiland Maleisië. Er heerst een tropisch klimaat en het gebied bestaat uit talloze idyllische eilandjes. Uniek aan deze eilandjes is dat de meeste nog zo goed als onontdekt zijn. Er is hier nergens een KFC, McDonald's of Starbucks. Anambas is nog bijna net zo origineel en authentiek als het in het verre verleden was.

Ok, de kans is best groot dat je nog nooit van Anambas hebt gehoord. Maar je kunt van me aannemen dat Anambas zo ongeveer alles biedt wat een gezinsvakantie zou moeten bieden, vooral als de kids 5-6 jaar of ouder zijn. Deze geweldige plek is absoluut het overwegen waard.

Ultieme stopover

Aangezien Anambas op krap 300 kilometer ligt van Singapore, is de kans groot dat Singapore het startpunt vormt voor je Anambas avontuur. Singapore is om een aantal redenen ook best interessant als bestemming overigens. Zo galmt de koloniale geschiedenis van het stadstaatje er tot op de dag van vandaag nog na. Neem bijvoorbeeld het statige Raffles Hotel of het immer-hectische China Town. Maar vergis je niet, deze opwindende Aziatische metropool is een van 's werelds meest succesvolle en moderne samenleving. De iconische skyline, glanzende winkelcentra en diverse musea en pretparken van wereldklasse getuigen hiervan.

Anambas, rijkdom aan cultuur

Terug naar Anambas. Dit deel van Indonesië heeft een bijzonder rijke historie en staat bekend als een ware smeltkroes van culturen. Maleisische, Chinese, Euraziatische en westerse invloeden zijn echt overal ruimschoots vertegenwoordigd. De oorspronkelijke bewoners van de Anambas archipel, de Orang Laut, de "mensen van de zee", hebben een unieke mix van taal, tradities, keuken en religies achtergelaten. En je vindt er ook nogal wat overblijfselen van de Nederlanders, de Britten en de Portugezen, want ook zij, en wij, beleefden hier ooit hoogtijdagen.

Natuur, onze wereld en milieubehoud

Als een van de doelstellingen van de gezinsvakantie is om de kids zich er wat meer van bewust te maken dat we met z'n allen in het leven streven naar balans tussen mens en natuur, breng dan een bezoekje aan Pulau Durai. Durai staat in deze contreien ook bekend als Turtle Island, omdat het eilandje het middelpunt vormt voor een initiatief ten bate van de schildpadden populaties hier. Overigens, zoals je zult zien tijdens je Anambas reis, zijn er hier verschillende andere natuurbeschermingsprojecten om over te leren.

Fun in the Sun

Fun in the Sun

Wild East Adventure

Spelen de kids graag buiten? Dan zullen ze het zeker naar hun zin hebben in Anambas. Duiken, Snorkelen, bergwandelen, strandplezier, jungletochten, er zijn heel veel manieren waarop Anambas kan worden ontdekt en verkend. En omdat de meeste van de ruim 200 eilandjes hier onbewoond zijn, kun je het rustig hebben over een unieke ervaring.

Al met al, het is duidelijk, dit wordt een gezinsvakantie om echt nooit te vergeten.

Meer Informatie?

Wil je een aanvraag verzenden over een mogelijke gezinsvakantie in Anambas? Dat kan hieronder...

  m   v

Like it? Click it :)