Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Bounty Eilandje

Bounty Eilandje

Bounty Eilandje

De Anambas-eilanden zijn tot op de dag van vandaag onder de radar van de wereld gebleven. De reden hiervoor is dat de regio grotendeels nog niet echt in kaart is gebracht. Zelfs Google Maps geeft slechts lege plekken aan voor sommige delen van dit tijdloos en enigszins mysterieus zeegebied. Voor het eerst naar Anambas reizen lijkt daadoor een beetje of je in de film "Journey to the Center of the Earth" zit.

Maar ondanks de geografisch afgelegen locatie van Anambas, liggen de meer dan 200 atolachtige eilandjes, de meeste ervan onbewoond, in de Zuid-Chinese Zee, op slechts zo'n 300 kilometer van Singapore. Daardoor is Anambas toch best toegankelijk.

Vijf redenen waarom Anambas een heus tropische vakantieparadijs is.

1. Persoonlijke vakantiegenot

1. Vraag 10 willekeurige mensen, vrienden, familieleden of collega's, waar Anambas ligt en je zult waarschijnlijk 10 verbaasde gezichten krijgen te zien. De meeste mensen hebben nog nooit van Anambas gehoord, laat staan dat ze weten waar het ligt.

Het is de paradoxale combinatie van isolatie en toegankelijkheid die Anambas tot een uniek stukje tropische vakantiegenot maakt. Hier kun je een klein Bounty eilandje helemaal voor jezelf alleen hebben. Het is echt onwaarschijnlijk dat je tijdens je hele verblijf in Anambas andere reizigers of toeristen tegenkomt.

Wereldwijd zijn er niet veel plekken die deze claim nog kunnen maken. Zonovergoten tropisch genot is het kenmerk van Anambas is. Dit speciale oord is misschien wel het laatste verborgen paradijs ter wereld.

2. Koraal van wereldklasse

Biologische onderzoeken in Anambas hebben aangetoond dat de diversiteit aan koraalsoorten, het aantal verschillende soorten koraal per vierkante meter, hier zelfs groter is dan die van het Great Barrier Reef.

Het Great Barrier Reef heeft weliswaar een groter koraaloppervlak dan Anambas, maar als het gaat om diversiteit neemt Anambas wereldwijd een prachtige tweede plaats in. Alleen in de zogeheten Koraaldriehoek tref je meer koraalsoorten dan in Anambas, waarschijnlijk omdat Anambas net buiten deze driehoek ligt.

Dit weelderige leven in de zee hier getuigt ook van de bloeiende flora en fauna op het land. Anambas is een waar natuurparadijs.

3. De ongeëvenaarde helderheid van het zeewater

Een van de redenen waarom het koraal in Anambas het zo goed doet, is de extreme helderheid van het zeewater in dit gebied. Meestal is het zicht onderwater ongeveer 30 meter, maar met name tijdens rustigere seizoenen kan het ruim 40 meter zijn.

De zee rond de Anambas-eilanden wordt wel eens omschreven als "vloeibaar glas", zo opvallend helder is het. Voeg daar de tropische zeetemperatuur aan toe en je snapt meteen waarom Anambas een van de beste snorkel- en duikplekken ter wereld is.

4. Voetsporen in het zand en exotische panorama's

Om het plaatje compleet te maken: Anambas is absoluut gezegend met stranden die een waar lust voor het oog zijn. Stroken fijn wit zand, met aan de ene kant wuivende kokospalmen en aan de andere kant een heldere turkooisblauwe zee, die geleidelijk overgaat tot een azuurblauwe kleur.

De stranden van Anambas zijn werelijk als in een droom. Anambas wordt niet voor niets de Aziatische Maldiven genoemd.

5. Natuurlijke rust en het ultieme avontuur

Wil je duiken waar nog niemand ooit eerder heeft gedoken? Misschien is het je levenslange droom om door een schier ongerepte jungle te trekken, verborgen watervallen te ervaren of de beroemde Rafflesia-bloem van dichtbij te kunnen bekijken. Of misschien heb je altijd al een nacht willen doorbrengen op een heus Bounty-eiland, net als de tv-reklame.

Aangezien de Anambas-eilanden nog altijd niet door het internationale toerisme zijn ontdekt, kunnen al deze unieke momenten nu worden beleefd, op of rond elk van de vele Anambas-eilanden die hiervoor beschikbaar zijn.

Echter, deze unieke omstandigheden gaan ooit ten einde komen. Vroeg of laat zal Anambas door de massa worden ontdekt. Dus kom en beleef het ware Anambasparadijs nu, zo long het nog kan.

Meer Informatie?

Wilt u in een resort verblijven dat aan al uw criteria voldoet? Vul het onderstaande formulier in voor meer details

  m   vLike it? Click it :)