Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Bounty Eilandjes

Bounty Eilandjes

Bounty Eilandjes

De Anambas eilandketen is het tot op de dag van vandaag gelukt om onder de radar van de wereld te blijven. De reden daarvoor is o.a. doordat deze regio nog niet echt in kaart is gebracht. Zelfs Google Maps geeft slechts wat blanco plekken aan bij sommige delen van dit tijdloze en enigszins mysterieuze zeegebied. Naar Anambas reizen lijkt daardoor een beetje of je in de film "Journey to the Center of the Earth" bent beland. Een echt schitterende ervaring.

Maar, in tegenstelling tot wat de geografisch afgelegen locatie van Anambas doet vermoeden, liggen de meer dan 200 atolachtige eilandjes, de meeste ervan onbewoond, in de Zuid-Chinese Zee, op slechts zo'n 250 kilometer van Singapore. Paradoxaal genoeg is Anambas dus toch best toegankelijk.

Afijn, vijf redenen waarom Anambas een heus tropische vakantieparadijs is.

1. Privé vakantiegenot

1. Vraag aan een handjevol willekeurige mensen, bijvoorbeeld je vrienden, familieleden of collega's, waar ze denken dat Anambas ligt en je zult waarschijnlijk net zo veel verbaasde gezichten krijgen te zien. De meeste mensen hebben namelijk nog nooit van Anambas gehoord, laat staan dat ze weten waar het ligt.

Het is de wat tegenstrijdige combinatie van afgelegenheid èn toegankelijkheid die Anambas tot een uniek tropische vakantiebestemming maakt. Op Anambas kun je een piepklein Bounty eilandje helemaal voor jezelf alleen hebben. Het is zelfs onwaarschijnlijk dat je tijdens je verblijf in Anambas andere toeristen tegenkomt. Het is nog te onbekend bij de grote massa.

Wereldwijd zijn er niet veel plekken die dat kunnen claimen. Zonovergoten privé plezier is het kenmerk van Anambas. Dit speciale oord is misschien wel het laatste verborgen paradijs ter wereld.

2. Koraal van wereldklasse

Natuuronderzoek in Anambas wijst uit dat de diversiteit aan koraalsoorten, d.w.z. het aantal verschillende soorten koraal per vierkante meter, er zelfs hoger uitpakt dan in het Great Barrier Reef.

Het Great Barrier Reef heeft weliswaar een groter koraaloppervlak dan Anambas, maar als het gaat om sec de diversiteit, dan neemt Anambas wereldwijd een prachtige tweede plaats in. Alleen in de zogeheten Koraaldriehoek tref je meer koraalsoorten per vierkante meter dan in Anambas, vermoedelijk omdat Anambas net buiten deze driehoek ligt.

Het weelderige leven in de zee getuigt er ook van de bloeiende flora en fauna op het land. Anambas is een ware natuur oase.

3. De ongeëvenaarde helderheid van het zeewater

Een van de redenen waarom het koraal in Anambas het zo goed doet, is de extreme helderheid van het zeewater in deze contreien. Meestal is het zicht onderwater zo'n 30 meter, maar met name tijdens windstille seizoenen kun je nog veel verder onderwater kijken.

De zee rond de Anambas eilanden wordt wel eens omschreven als "vloeibaar glas", zo opvallend helder is het. Voeg daar de tropische zeetemperatuur aan toe en je snapt meteen waarom Anambas een van de beste snorkel- en duikplekken ter wereld is.

4. Voetsporen in het zand en exotische panorama's

Om het plaatje compleet te maken: Anambas is absoluut gezegend met stranden die zonder meer een lust voor het oog zijn. Lange rijkelijk met fijn hagelwit zand bedeelde kuststroken, met aan de ene kant wuivende kokospalmen en aan de andere kant een heldere turkooisblauwe zee die geleidelijk verloopt tot een diepere azuurblauwe kleur.

Het mag worden gezegd, de stranden van Anambas zijn werkelijk als in een droom. Het is niet voor niets dat men Anambas de Aziatische Maldiven noemt.

5. Natuurlijke rust en het ultieme avontuur

Wil je duiken waar nog niemand heeft gedoken? Misschien wil je je hele leven al als een soort Tarzan of Jane door een schier ongerepte jungle trekken, verborgen watervallen ervaren, of de beroemde Rafflesia bloem van dichtbij kunnen bekijken. Of wellicht heb je altijd al een poosje willen doorbrengen op een heus Bounty eilandje, net als die tv-reklame van destijds.

Aangezien de eilandjes in Anambas nog niet door het internationale toerisme zijn ontdekt, en dunbevolkt is bovendien, kunnen dergelijke unieke en onvergetelijke momenten er op dit moment nog worden beleefd, op of rond elk van de Anambas atolletjes die hiervoor beschikbaar zijn.

Maar, het behoeft geen verder betoog, deze unieke omstandigheden gaan er ooit ten einde komen. Vroeg of laat zal Anambas ook door de massa worden ontdekt en in een soort Bali veranderen. Kortom, wacht niet te lang, kom en beleef het Anambas paradijs, nu het nog kan.

Meer Informatie?

Heb je een vraag over bovenstaande? Vul onderstaand formuliertje in voor meer details.

  m   v

Like it? Click it :)