Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Je Eigen Privé Strand

Je Eigen Privé Strand

Je Eigen Privé Strand

Als je een poosje wil ontsnappen aan het drukke stadsleven, als je er genoeg van hebt de hele dag bloot te staan aan sociale media en je niet kunt wachten om je werkstress achter je te laten. Als je op zoek bent naar een eigen privé strandje, je eigen privé eilandje. Dan hoef je niet verder te zoeken.

De Anambas eilandjes zijn niet alleen nog zo goed als onverkend, maar ze bevinden zich bovendien in een soort nog onontdekt "World's End", een onverstoord niemandsland tussen het schiereiland Maleisië en Borneo. De eilandketen is mede hierdoor praktisch verborgen gebleven voor de rest van de wereld, althans, tot voor kort .

Als ik het in een gesprek over Anambas heb, haal ik steevast deze oneliner aan: "Vraag aan 10 willekeurige mensen die je kent of ze wel eens hebben gehoord van Anambas en de kans is groot dat je 10 blanco blikken krijgt te zien". Dat gaat ook vandaag de dag nog altijd op, ruim 8 jaar nadat ik zelf voor het eerst van de eilandengroep vernam. Soms verwart men Anambas met de "Andaman" archipel, een cluster kleine eilandjes een oceaan verderop gelegen, ten westen van Thailand. Maar mijn ervaring is dat de meeste mensen, zelfs als het fanatieke reisliefhebbers betreft, de naam Anambas voor het eerst horen. Voor een gebied dat zo prachtig is als Anambas, is dat best apart.

Om de een of andere reden zijn de Anambas eilanden, ondanks het enorme potentieel, de rijkdom aan Bounty strandjes en de ongerepte koraalvelden, volledig aan de aandacht van de toeristen- en vakantiersector ontsnapt.

Maar wellicht is dat is juist wel een zegen, want het gevolg daarvan is dat Anambas op dit moment de ideale plek is als je echt he-le-maal weg wil zijn, op zoek bent naar het ultieme verlaten strandparadijs.

Het mooie van Anambas is daarnaast dat je er van zoveel (of juist zo weining) exotische luxe kunt genieten als je wil. Anambas heeft namelijk een aardig scala aan accommodatie categorieën beschikbaar: van budgetvriendelijk tot behoorlijk chic. Je kunt er zelfs voor kiezen om op je eigen persoonlijke privé eilandje te verblijven.

Heb je behoefte aan alleen maar heerlijk te luieren, aan puur genieten van de tijdloze schoonheid van Anambas, van de oorverdovende stilte en van de tropische zon, en dat allemaal vanuit het comfort van je eigen eilandje? Zoek dan gewoon je favoriete Anambas hotel of -resort die een dergelijke exclusieve boeking biedt en reserveer je bungalow.

Hou je van activiteiten op of in de zee, zoals snorkelen, peddelsurfen, duiken, vissen of dolfijnen spotten? Ook dat is met een emailtje geregeld. Amazing Anambas heeft het namelijk allemaal.

Echter, bovenstaande alinea's niettegenzeggende, lijkt het erop dat de toeristenindustrie onlangs de off-grid eilandjes en het natuurschoon van Anambas inmiddels heeft ontdekt. Misschien is dit wel het gevolg van de Covid uitbraak destijds, die bij vele van ons het verlangen heeft aangewakkerd om echt quality time door te brengen, liefst in een omgeving die privé en uiteraard 100% veilig is.

Hoe dan ook, Anambas verschijnt hier en daar zelfs op bucketlists, het bewijs van de adembenemende schoonheid van de eilandketen èn het feit dat de ooit compleet onbekende regio nu wellicht op het punt staat ontdekt te worden door de buitenwacht. Met andere woorden, als je op zoek bent naar de ultieme ontsnapping, een uniek zonovergoten privé eilandje in de prachtige Anambas archipel, dan is mijn advies om er niet te lang mee te wachten.

Privacy

Overigens, als je er echt klaar voor bent om er daadwerkelijk op uit te trekken en niet kan wachten om op een onbezorgde vakantie te gaan, ofwel met dierbaren dan wel met vrienden, dan is het boeken van een resort op een privé eilandje absoluut het overwegen waard. Tijdens je verblijf zijn immers alleen leden van je eigen reisgezelschap op je eilandje aanwezig.

Of gebruik dit formulier als u meer informatie wilt over uw eigen privé eilandje in Anambas.

  m   v

Like it? Click it :)