Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Uw Eigen Privéstrand

Uw Eigen Privéstrand

Uw Eigen Privéstrand

Als je wilt ontsnappen aan het drukke stadsleven, als je meer dan genoeg hebt gehad van alle sociale media en je niet kunt wachten om afscheid te nemen van je werkstress. Of als u op zoek bent naar je eigen privéeilandje, dan hoef je niet verder te zoeken.

De Anambas eilandjes zijn niet alleen zo goed als onontdekt en onaangetast, maar ze bevinden zich bovendien in een soort "World's End", een nog vrijwel onbekend niemandsland tussen het schiereiland Maleisië en Borneo. De archipel mede hierdoor tot voor kort praktisch verborgen gebleven voor de rest van de wereld.

Als ik het over Anambas heb, noem ik steevast deze oneliner: Vraag aan 10 willekeurige mensen of ze wel eens hebben gehoord van "Anambas" en je krijgt waarschijnlijk 10 blanco blikken te zien. Dit gaat ook nu nog op; ruim 6 jaar nadat ik zelf voor het eerst over de eilandengroep hoorde. Soms verwart men Anambas met de "Andamanen", een cluster kleine eilandjes een oceaan verderop gelegen. Maar mijn ervaring is dat de meeste de naam Anambas voor het eerst horen. Voor een gebied dat zo prachtig is als Anambas, is dit een zeldzaamheid.

Om de een of andere reden zijn de Anambas-eilanden, ondanks het enorme potentieel, rijkdom aan Bounty-stranden en ongerepte koraalvelden, volledig aan de aandacht van de toeristen- en vakantiersector ontsnapt.

Maar wellicht is dit is juist wel een zegen, want het gevolg is dat Anambas vandaag de dag de ideale plek is als je echt helemaal weg wil of op zoek bent naar het ultieme verlaten strandparadijsje.

Het mooie van Anambas is daarnaast dat je van zo weinig of zoveel exotische luxe kunt genieten als je wil. Anambas heeft namelijk een ruim scala aan accommodatietypes beschikbaar: van budgetvriendelijk tot behoorlijk chic. Je kunt er zelfs voor kiezen om op je eigen persoonlijke privéeilandje te verblijven.

Heb je behoefte aan alleen maar heerlijk te luieren, te genieten van de tijdloze schoonheid van Anambas, van de oorverdovende stilte en van de tropische zon, en dat allemaal vanuit het comfort van je eigen eilandje. Zoek dan gewoon je favoriete Anambas-hotel of -resort die dergelijke exclusieve boekingen biedt en reserveer je kamer(s).

Geef je de voorkeur aan activiteiten op of in de zee, zoals snorkelen, duiken, vissen of dolfijnen spotten? Ook dit is slechts een e-verzoekje verwijderd. Amazing Anambas heeft het namelijk allemaal.

Echter, bovenstaande alinea's niettegenzeggende, het lijkt erop dat de toeristenindustrie onlangs de volledig "off-grid" eilandjes en het natuurschoon van Anambas inmiddels heeft ontdekt. Misschien wel door de Covid-19 uitbraak, die bij vele van ons het verlangen heeft aangewakkerd om echte "quality time" door te brengen, liefst in een omgeving die privé en uiteraard 100% veilig is.

Anambas verschijnt hier en daar zelfs op online bucketlists, een bewijs van de adembenemende schoonheid van de archipel èn het feit dat de voorheen verborgen regio nu wellicht op het punt staat werkelijk ontdekt te worden door de wereld. Met andere woorden, als je op zoek bent naar de ultieme ontsnapping, een uniek zonovergoten privéeilandje in de prachtige Anambas archipel, dan is mijn advies om niet te lang te wachten.Corona

Overigens, als je er echt klaar voor bent, na de vele Covid-19 lockdowns, om er daadwerkelijk opuit te trekken, niet kan wachten om op een onbezorgde vakantie te gaan, met dierbaren of met vrienden, maar je je tegelijkertijd ook wat zorgen maakt over de veiligheid daar, dan is het boeken van een resort op een privéeilandje absoluut het overwegen waard. Tijdens je verblijf zijn immers alleen leden van je eigen reisgezelschap op je eilandje aanwezig. Klik hier voor meer informatie over de huidige Corona-situatie.

Of klik hier als je meer informatie wilt over je eigen privéeilandje in Anambas.

  m   vLike it? Click it :)