Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Bryan

Bryan

Bryan

Mijn eerste ontmoeting met Anambas was in 2014. Alhoewel de eilandjes op slechts zo'n 300 kilometer liggen van waar ik woon, Singapore, had ik er nog nooit van gehoord. Dit, zo bleek later, zou een beetje de rode draad worden in de daaropvolgende jaren; laat de naam Anambas vallen - het zal tot op de dag van vandaag bij maar weinig mensen een belletje doen rinkelen. Niet alleen wereldwijd maar zelfs in de landen rondom Anambas. Op z'n zachts gezegd ongebruikelijk, zeker voor een collectie oogverblindende eilandjes.

Kepulauan Anambas

Bij toeval liep ik in 2014, tijdens een vakantie in Pulau Tioman, een medereiziger uit Anambas tegen het lijf, een geboren en getogen Anambasiër. Zijn verhalen over zijn thuiseilanden inspireerde me meteen. De volgende dag had ik zelfs al een datum voor mijn volgende vakantie geboekt: een ontdekkingsreis naar "Kepulauan Anambas", de officiële naam van het groepje tropische eilanden.

De verslagen van mijn nieuwe reismaat, hoe onvoorstelbaar ze destijds ook klonken, zijn op geen enkele manier overtrokken gebleken; Anambas is een verzameling Robinson Crusoe-eilandjes, gelegen op slechts een steenworp afstand van de metropool Singapore. Anambas is zonder meer een waar tropisch paradijs, omgeven door een glasheldere azuurblauwe zee en absoluut gezegend met ongerepte koraaltuinen die zo overvloedig aanwezig zijn dat je je op het Groot Barrièrerif waant.

Bounty

Wie de Bountyreklame van weleer nog kent, heeft een beetje een idee van het sfeertje in Anambas. Afgelegen tropische eilanden geflankeerd door idyllische stranden en doorspekt met een rijkdom aan kokospalmen. Blauwe lagunes in overvloed en uitgestrekte weelderige jungle die tot op de dag van vandaag nog zo goed als onaangetast zijn. Amazing Anambas.

Geen wonder dat Anambas sinds die dag in 2014 mijn tweede thuis is geworden: het is een waar zonovergoten paradijs, waar het voelt alsof de klok al jaren stilstaat. Dit is bijna feitelijk zo zelfs; aankomen in Anambas is een beetje alsof je 50 jaar gaat in de tijd.

Het heerlijk ongehaaste tempo van het leven, de prachtige natuurlijke omgeving, de talloze adembenemende eilandjes, onbewoond en geduldig wachtend ooit wellicht ontdekt te worden. Zeldzaam. Om nog maar te zwijgen van het gevoel dat je hier hebt dat je helemaal van de wereld bent. Het is een waar mysterie hoe dit unieke stukje paradijs al die tijd voor de wereld onzichtbaar heeft kunnen blijven.

Nu of Nooit

Dat gezegd hebbende, een oord zo adembenemend als Anambas kan onmogelijk voor altijd verborgen blijven. Sterker nog, de eerste resorts zijn niet zo lang geleden voltooid, zij het dat ze her en der verspreid liggen. Kortom, vooralsnog loopt Anambas geen direct gevaar in een soort tweede Bali te veranderen. Maar waarschijnlijk is het slechts een kwestie van tijd.

Meer Informatie

Wil je Amazing Anambas ontdekken? Met onderstaand formuliertje vraag je meer informatie op.

  m   vLike it? Click it :)