Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

De Koraaldriehoek

De Koraaldriehoek

De Koraaldriehoek

De Koraaldriehoek is zo genoemd omdat het een tropisch zeegebied afbakent dat ruwweg de vorm heeft van een driehoek. Dit driehoek beslaat delen van Indonesië, Maleisië, Papoea-Nieuw-Guinea en de Filippijnen.

De verwijzing naar "Koraal" is afgeleid van het feit dat elk van de ecoregio's van de Koraaldriehoek minstens 500 koraalsoorten omvat. Volgens sommige schattingen bevat de Koraaldriehoek zelfs 10 x meer biodiversiteit dan het Great Barrier Reef in Australië!

Wat de Koraaldriehoek onderscheidt van de zeeecologieën in de rest van de wereld is het feit dat de Koraaldriehoek wordt beschouwd als het absolute epicentrum van 's wereld zeebiodiversiteit.

Hoewel de Koraaldriehoek slechts 1,6% van de oceanen in beslag neemt, bevat het meer dan een derde van alle rifvissen ter wereld, ruim 3000 verschillende soorten, waaronder ook de grootste vis ter wereld, de walvishaai.

Het gebied herbergt bovendien ook de Coelacanth, een vis die als "levend fossiel" bekend staat. Bovendien herbergt de Koraaldriehoek ook meer dan 75% van alle bekende koraalsoorten ter wereld!

De koraaldiversiteit is duidelijk zichtbaar in de overvloedige en bonte koraaltuinen in en rondom Anambas. Maar de Koraaldriehoek is bovendien ook het exclusieve leefgebied voor talloze andere zeedieren, waaronder 6 van 's wereld 7 soorten zeeschildpadden.

Tel daarbij op dat de Koraaldriehoek ook de grootste oppervlakte aan mangroven omvat ter wereld en het wordt snel wordt duidelijk dat de Koraaldriehoek een enorm belangrijke rol speelt als het gaat om soortendiversiteit, zowel wat betreft de fauna als de flora.

Om deze reden wordt de Koraaldriehoek ook wel de "Amazone van de Zeeën" genoemd. De Koraaldriehoek is namelijk net zo uniek en evenzo belangrijk voor de wereld als het Amazonegebied.

Fun fact: Anambas bevindt zich in het uiterste westen van de Koraaldriehoek en is vanwege de nabijheid van Singapore en Maleisië de meest toegankelijke springplank, zeker voor dit deel van Azië, naar eilandjes met werkelijk volledig nog ongerept koraal.

Meer Informatie?

Heb je een vraag over de Koraaldriehoek? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)