Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Post-Covid & Safecation

Post-Covid & Safecation

Post-Covid & Safecation

Safecation: Een vakantie weg van drukke plekken, meestal naar een zonnige tropische eilandbestemming, waar alle aanwezigen, dus zowel het voltallige personeel als alle gasten, volledig zijn ingeënt.

Ook Covid-19 zal ooit ver achter ons liggen

De Corona pandemie heeft een enorme impact gehad op de wereld. Afgezien van de slachtoffers en de langetermijn gevolgen voor de gezondheid van ouderen, heeft de uitbraak ook aanzienlijke schade aangericht aan het bedrijfsleven, de handel en natuurlijk het toerisme. Het wereldwijde vertrouwen heeft een behoorlijke dreun opgelopen, evenals de meeste reis- en vakantiebudgetten. Reisplannen zijn o.h.a. opgeschort.

Maar we zien inmiddels duidelijk licht aan het einde van de tunnel. De mens is een veerkrachtig, intelligent en vindingrijk wezen. Zo hebben we al een aantal oplossingen gevonden in de strijd tegen het virus, waaronder de diverse, wereldwijd toegediende zeer effectieve vaccins.

Wordt op vakantie gaan ooit weer zo fun en zorgeloos als voorheen als we te allen tijde een masker op moeten en constant afstand moeten houden, constant op onze hoede moeten zijn? Nou, wellicht moeten we nog even geduld hebben, nog even moeten wachten op het moment dat Covid in het geheel geen bedreiging meer vormt. Tot die tijd is enige waakzaamheid m.i. nog geboden.

Covid-vrij = Safecation

Er is daarentegen een alternatief. Hoewel misschien niet voor iedereen weggelegd, bestaan er afgelegen vakantiebestemmingen die, zeker wanneer de lokale bevolking er is ingeënt, en is geboostered, maar ook als gevolg van hun unieke geografische ligging, zo goed als vrij blijven van Covid-19. Voorbeelden zijn onder meer Australië, Nieuw-Zeeland, de Malediven en diverse Polynesische eilanden in de Stille Oceaan.

Ook Anambas is zo'n gezegende regio. Dit prachtige tropische paradijs in Zuidoost-Azië biedt ook zo'n idyllisch geïsoleerde locatie. En is daarbij een stuk voordeliger dan bovenstaande oorden.

Sterker nog, het is zo dat Anambas tot op de dag van vandaag onder de radar van het massatoerisme is gebleven, niet alleen wereldwijd maar ook regionaal. Een van de gevolgen hiervan is de opvallend lage bezoekersaantallen vanaf buiten de archipel. En juist dit belangrijke feit kan in tijden van Corona als zeer gustig worden beschouwd, vooral met het oog op de volledige uitrol van het Anambas vaccinatieprogramma in 2021, alsmede uiteraard HygienePass.

Met andere woorden, als de langdurige Coronamaatregelen de behoefte aan een welverdiende Bounty eiland vakantie bij je heeft los heeft gemaakt, maar je voelt daarnaast ook de noodzaak om verantwoordelijk op vakantie gaan, neem dan eens een kijkje bij Anambas.

Coronavrij. Maskervrij. Zorgenvrij.

Voor 100% gemoedsrust biedt Anambas zelfs de compleet zorgeloze optie je eigen privé-eilandresort te boeken. Zo loop je tijdens je Anambas droomvakantie überhapt geen andere mensen tegen het lijf, uitgezonderd natuurlijk het resortpersoneel. Overigens zijn alle personeelsleden van de resorts in Anambas, althans van de betere Anambas resorts, gevaccineerd en geboostered.

Meer Informatie?

Heb je een vraag over Covid-19 en Anambas en/of de Safecation? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)