Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Post-Corona & Safecation

Post-Corona & Safecation

Post-Corona & Safecation

Safecation: Een vakantie weg van drukke plaatsen, meestal naar een zonnige tropische eilandbestemming, waar iedereen, dus al het personeel en alle andere gasten, volledig zijn ingeënt.

Ook Covid-19 zal ooit achter ons liggen

De Corona-pandemie heeft een enorme impact gehad op de wereld. Afgezien van de gevolgen voor de gezondheid, heeft de uitbraak ook aanzienlijke schade aangericht aan het bedrijfsleven, de handel en natuurlijk het toerisme. Het wereldwijde vertrouwen heeft een behoorlijke dreun gehad, evenals de meeste reis- en vakantiebudgetten. Reisplannen zijn o.h.a. opgeschort.

Maar we zien licht aan het einde van de tunnel. Wij, mensen, de veerkrachtige en vindingrijke wezens die we zijn, hebben inmiddels al verschillende opties gevonden om de huidige uitdagingen aan te gaan. Bovendien worden er op dit moment wereldwijd niet alleen diverse zeer effectieve Corona-vaccins toegediend, maar hebben talloze mensen tevens op natuurlijke wijze al immuniteit verkregen.

Het is m.i. echter verstandig om vakantieplannen nog even in de ijskast te houden, in ieder geval totdat het aantal Covid-19 gevallen nog verder is gedaald en het aantal mensen dat volledig is gevaccineerd het omslagpunt heeft bereikt. Het is beter om te wachten totdat er een all-clear is afgegeven door meerdere landen en ookn bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappijen de draad weer hebben opgepakt.

Het is bovendien uiteraard ook verstandig om landen en regio's te vermijden waar de uitrol van het vaccin niet zoveel vooruitgang boekt als elders.

Wordt op vakantie gaan ooit weer zo fun en zorgeloos als voorheen als we altijd een masker op moeten en constant afstand moeten bewaren, constant op onze hoede moeten zijn? Nou, wellicht moeten we sowieso wachten op het moment dat Covid geen bedreiging meer vormt voordat alles weer helemaal normaal wordt. Tot die tijd is waakzaamheid geboden.

Covid-vrij = Safecation

Er is mogelijk ook een alternatieve oplossing, zij het voorlopig een tijdelijke. Hoewel misschien niet voor iedereen toegankelijk, bestaan er afgelegen vakantiebestemmingen die, zeker wanneer de lokale bevolking daar al is ingeënt, vanwege hun afgelegen ligging vrij zijn verklaard van Corona. Voorbeelden zijn onder meer Australië, Nieuw-Zeeland, de Maldivische atollen en de Polynesische eilanden in de Stille Oceaan.

Ook Anambas is zo'n gezegende zonovergoten vakantiebestemming. Dit prachtige tropische paradijs in Zuidoost-Azië biedt ook zo'n idyllisch afgelegen locatie. En is daarbij een stuk voordeliger dan bovenstaande oorden.

Sterker nog, het is zo dat Anambas tot op de dag van vandaag onder de radar van het massatoerisme is gebleven, niet alleen wereldwijd maar ook regionaal. Een van de gevolgen hiervan is de opvallend lage bezoekersaantallen vanaf buiten de archipel. En juist dit belangrijke feit kan in tijden van Corona als zeer gustig worden beschouwd, vooral met het oog op de volledige uitrol van het Anambas-vaccinatieprogramma en uiteraard HygienePass.

Met andere woorden, als de langdurige Coronamaatregelen de behoefte aan een welverdiende Bounty-eilandvakantie bij je heeft los heeft gemaakt, maar je voelt daarnaast ook nog de noodzaak om verantwoordelijk op vakantie gaan, kijk dan eens naar Anambas.

Coronavrij. Maskervrij. Zorgenvrij.

Voor 100% gemoedsrust biedt Anambas zelfs de compleet zorgeloze mogelijkheid uw eigen privé-eilandresort te boeken. Zo loop je, afgezien van je eigen reisgezelschap, tijdens je Anambas droomvakantie überhapt geen andere mensen tegen het lijf, uitgezonderd natuurlijk het resortpersoneel. Overigens zijn alle personeelsleden van de resorts in Anambas, althans de betere Anambas resorts, gevaccineerd.

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over Corona en Anambas? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)