Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Eten en drinken in Anambas

Eten en drinken in Anambas

Eten en drinken in Anambas

Een ontdekkingsreis door een nieuw vakantieland is pas compleet als ook de typische gerechten en schotels van dat land zijn geproefd. Nu is de Indonesische keuken zo'n beetje de meest gevarieerde en allicht de lekkerste van de wereld dus ook op dit vlak zal het tijdens je reis puur genieten worden.

Dat geldt eens te meer voor het eten en drinken in Aambas. Neem bijvoorbeeld de schotel Mie Tarempa. Mie Tarempa is een op noedels gebaseerd gerecht dat met taugé en gefrituurde vis wordt bereidt, en vervolgens wordt afgerond met chilisaus, ketjap en een keur aan exotische kruiden. Het zijn met name de noedels, die van verse eieren en bloem uit de regio worden bereid, die Mie Tarempa de uitzonderlijke smaak geeft. Heerlijk.

Ook Nasi Dagang is zeker het proberen waard. Nasi Dagang is een bolletje rijst dat tezamen met een stukje hardgekookt ei in bananenblad wordt verpakt. Het geheel heeft, door er geurige specererijen aan toe te voegen, een lichtzoete ondertoon, maar is desondanks een hartige snack. Doorgaans wordt Nasi Dagang als ontbijt gegeten, maar in feite is het voor elk tijdstip een prima en vooral lekker tussendoortje.

Ben je liefhebber van koffie, dan kun je in Anambas je hart ophalen. De koffie op de Anambaseilanden is namelijk zonder meer voortreffelijk te noemen. Een kop koffie wordt op Anambas sterk gezet, heeft een rijke, bijna rokerige aroma en wordt altijd gloeiend heet en zoet opgediend, meestal in in een bescheiden kopje van stevig porselein. Hierdoor blijft de koffie lang heet, zodat je er lang van kunt genieten.

Zoals men in Indonesië zegt: Jemut makan :)

Meer Informatie?

Heb je een vraag over het eten en drinken in Anambas? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)