Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Eten en drinken in Anambas

Eten en drinken in Anambas

Eten en drinken in Anambas

Een ontdekkingsreis door een nieuw vakantieland is pas compleet als ook de typische gerechten van dat land zijn geproefd. Nu is de Indonesische keuken zo'n beetje de meest gevarieerde en lekkerste van de wereld dus ook op dit vlak zal het ongetwijfeld puur genieten worden.

Dat geldt eens te meer voor het eten en drinken in Aambas. Neem bijvoorbeeld het gerecht Mie Tarempa. Mie Tarempa is een op noedels gebaseerde schotel, die met taugé en gefrituurde vis wordt bereikt, en dan wordt afgerond met chilisaus, ketjap en andere kruiden. Het zijn met name de noedels, die van verse eieren en bloem uit de regio worden bereid, die Mie Tarempa de uitzonderlijke smaak geeft. Heerlijk.

Ook Nasi Dagang is zeker het proberen waard. Nasi Dagang is een bolletje rijst dat tesamen met een stuk hardgekookt ei in bananenblad wordt verpakt. Het geheel heeft door de toegevoegde kruiden en specererijen een lichtzoete ondertoon, maar is desondanks een hartige snack. Doorgaans wordt Nasi Dagang als ontbijt gegeten, maar in feite is het voor elk tijdstip een prima en vooral lekker tussendoortje.

Bent u liefhebber van koffie, dan kunt u in Anambas uw hart ophalen. De koffie op de Anambaseilanden is namelijk zonder meer voortreffelijk te noemen. Een kop koffie wordt op Anambas sterk gezet, heeft een rijke, bijna rokerige aroma en wordt altijd gloeiend heet en zoet opgediend, meestal in in een bescheiden kopje van stevig porselein, waardoor de koffie lang heet blijft en je er lang van kunt genieten.

Zoals men in Indonesie zegt: Jemut makan :)

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over Food and Drink in Anambas? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)