Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Cultuur in Anambas

Cultuur in Anambas

Cultuur in Anambas

Cultuur speelt een belangrijke rol in Indonesië. Zo ook in Anambas. Trouwerijen, bijvoorbeeld, gaan doorgaans gepaard met traditionele kledij, gezang en dansen op muziek van slag- en snaarinstrumenten specifiek afkomstig uit de regio.

Mocht er een kampong bruiloft in de buurt gaande zijn, dan kun je daar best een kijkje nemen, want in de regel ziet men graag veel aanwezigen tijdens dergelijke feestelijke gelegenheden. Hou je wel een beetje op de achtergrond uiteraard en neem in eerste instantie vooral passief deel aan de festiviteiten. Mocht je uitgenodigd worden om mee te doen, wat zeker mogelijk is, dan kan dat natuurlijk.

Ook zijn er geregeld zogeheten "Gobang" uitvoeringen op de Anambas eilanden. Een Gobang is een traditioneel opera-achtig optreden waar ook veel danselementen in voorkomen. Gobang optredens zijn vrij uniek omdat ze buiten de Jemaja gewesten niet zo vaak te zien zijn.

De Gobang uitvoerders zijn meestal uitgedost in wat eigenaardige kostuums en grimmig-ogende maskers die de aapjes, reuzen en geesten moeten voorstellen die men kent uit de lokale vertellingen. Een Gobang optreden bestaat daarnaast ook uit traditionele muziek en het in dialect zingen van liederen. Zonder meer de moeite van het bijwonen waard.

Traditionele bootbouwer

Traditionele bootbouwer

Alhoewel "Gasing", een soort tollen voor gevorderden, in heel Indonesië wordt beoefend, is het een veelvoorkomende liefhebberij op de Anambaseilanden. Er worden in de regio vaak wedstrijden of zelfs toernooien gehouden voor Gasing tollers en deze zijn leuk om mee te maken.

Je staat versteld van de ongelooflijke behendigheid van de Gasing deelnemers. En men is over het algemeen graag bereid om wat uitleg te geven over hoe het Gasing in zijn werk gaat. Mogelijk kun je het ook zelf proberen. Een vermakelijke ervaring.

Uiteraard zijn er nog veel meer culturele erfgoed attracties waar je je tegoed aan kunt doen, niet alleen figuurlijk maar ook in letterlijke zin. Neem alleen de befaamde Indonesische keuken al, die ook op de Anambaseilanden zijn weerga niet kent.

Zo is Mie Tarempa, een plaatselijke favoriet, absoluut het proberen waard. En dat geldt ook voor de lokale koffie, die er sterk, zoet en heel heet gedronken wordt. Kortom, ook op gebied van cultuur is er in Anambas voldoende te zien, te ontdekken en te doen.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over cultuur in Anambas? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)