Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Cultuur in Anambas

Cultuur in Anambas

Cultuur in Anambas

Cultuur speelt een belangrijke rol in Indonesië. Zo ook in Anambas. Trouwerijen, bijvoorbeeld, gaan doorgaans gepaard met traditionele kledij, gezang en dansen op muziek van slag- en snaarinstrumenten uit de regio.

Mocht er een kampong bruiloft in de buurt gaande zijn, dan kunt u daar best een kijkje nemen, want in de regel ziet men graag veel aanwezigen tijdens dergelijke feestelijke gelegenheden.

Ook zijn er geregeld zogeheten "Gobang" uitvoeringen op de Anambas eilanden. Een Gobang is een traditioneel opera-achtig optreden waar ook veel danselementen in voorkomen. Gobang zijn vrij uniek omdat ze buiten de Jemaja gewesten niet zo vaak te zien zijn.

De Gobang uitvoerders zijn meestal uitgedost in eigenaardige kostuums en grimmig-ogende maskers die aapjes, reuzen en geesten moeten voorstellen die men kent uit de lokale vertellingen. Een Gobang optreden bestaat daarnaast ook uit traditionele muziek en het in dialect zingen van liederen. Zonder meer de moeite van het bijwonen waard.

Traditionele bootbouwer

Traditionele bootbouwer

Alhoewel "Gasing", een soort tollen voor gevorderden, in heel Indonesië wordt beoefend, is het een veelvoorkomende liefhebberij op de Anambaseilanden. Er worden in de regio vaak wedstrijden of zelfs toernooien gehouden voor Gasing tollers en deze zijn leuk om mee te maken.

U zult versteld staan van de ongelooflijke behendigheid van de Gasing deelnemers. En men is over het algemeen graag bereid om wat uitleg te geven over hoe het Gasing in zijn werk gaat en het u zelf te laten proberen. Een vermakelijke ervaring.

Uiteraard zijn er nog veel meer culturele erfgoed attracties waar u zich tegoed aan kunt doen, niet alleen figuurlijk maar ook in letterlijke zin. Neem alleen de befaamde Indonesische keuken al, die ook op de Anambaseilanden zijn weerga niet kent.

Zo is Mie Tarempa, een plaatselijke favoriet, absoluut het proberen waard. En dat geldt ook voor de lokale koffie, die sterk, zoet en heel heet gedronken wordt. Kortom, er is in Anambas voldoende te zien, te doen en te ontdekken.

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over culture in Anambas? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)