Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Vervoer naar Anambas

Vervoer naar Anambas

Vervoer naar Anambas

Oké je hebt de knoop doorgehakt en je gaat Anambas verkennen, het wat mystieke tropenparadijs waar je tot voor kort nog nooit van had gehoord, maar wat je vanaf het begin al fascineerde. Een prima keus. De volgende stap is uitvogelen wat de snelste manier is om er te komen.

Welnu, reizen naar Anambas is wellicht niet per definitie het makkelijkste om te doen, in de wetenschap dat de exotische eilandjes er grotendeels nog echt moeten worden ontdekt, althans als het gaat om het toerisme. Beschouw het maar als de prijs die je betaalt om als één van de allereerste buitenstaanders een nog bijna volledig onbekend aan het randje van de wereld gelegen grensgebied te bezoeken.

Ben je daarentegen eenmaal ter plekke, dan zul je zien dat Anambas dubbel en dwars de moeite waard is. Hoeveel compleet ongerepte Survival-achtige eilandjes zijn er tenslotte nog in de wereld die überhaupt nog ontdekt moeten worden? Een handjevol? Hoe dan ook een minimuml aantal.

Ter zee of in de lucht

Kortgezegd, er zijn twee manieren om in Anambas te komen, de ene manier is snel en de andere manier is langzaam.

Per vliegtuig ben je zo op je bestemming, maar het zal voor niemand een verrassing zijn dat vliegen de meest kostbare optie is. Echter, als je graag zoveel mogelijk tijd in Anambas wil doorbrengen, dan is vliegen zonder twijfel de meest geschikte keus.

Het alternatief is de veerboot. Hou er echter rekening mee dat de oversteek met de veerboot zo'n 10 uur kan duren. Omdat de prijs voor een veerbootticket echter ongeveer een derde van een vliegticket bedraagt, zullen vooral budgetreizigers dit vervoersmiddel waarderen.

Overigens is de veerboot de meest gebruikte manier voor de lokale eilandbewoners, niet alleen vanwege de lagere kosten, maar ook gezien de veel ruimere bagagelimiet in vergelijking met het vliegtuig. Dat is overigens iets om in gedachten te houden als je van plan bent om bijvoorbeeld je duikspullen of je kite- foil- of windsurfuitrusting mee te nemen.

Bovendien zou je de veerboottocht ook als vermakelijk kunnen beschouwen, zeker als je uitgangspunt bij voorbaat al is dat de reis heen en weer, an sich, doorgaans even tof uitpakt als de daadwerkelijke vakantie zelf. En eerlijk gezegd, door de langere reisduur van de ferry zul je merken dat je bijvoorbeeld meer gelegenheid hebt om anschluss te krijgen met je medepassagiers dan tijdens de veel kortere vliegreis.

Een laatste punt om even bij stil te staan is dat Indonesië, zoals de meeste zogeheten emerging economy landen, in meedere aspecten in opkomst is en als zodanig onderhevig is aan een rappe ontwikkeling. Dit geldt inderdaad voor de economie in het algemeen, alsmede voor de infrastructuur en openbaar transport in het bijzonder.

Met andere woorden, het gevolg van de nogal dynamische aard van de economische vooruitgang van het land is dat ook de vliegtuigmaatschappijen en veerdiensten voortdurend in beweging zijn. Zorg er dus voor dat je altijd even nagaat dat je het meest recente schema, de meest recente route en de meest recente ticketprijs hebt.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over hoe je het beste naar Anambas reist? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)