Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Anambas, de Malediven van Zuidoost-Azië

Anambas, de Malediven van Zuidoost-Aziës

Anambas, de Malediven van Zuidoost-Aziës

De Anambas archipel is geografisch gezien een beetje een apart geval; de eilanden liggen amper 200 kilometer ten oosten van het schiereiland van Maleisië, maar toch horen ze niet bij Maleisië maar bij Indonesië.

Deze ietwat aparte ligging, in een soort niemandsland, is waarschijnlijk de reden waarom Anambas tot op de dag van vandaag praktisch verborgen is gebleven voor de rest van de wereld. Ik bedoel, hoeveel mensen ken je die wel eens van Anambas hebben gehoord?

Ik weet inmiddels wel dat deze collectie van ruim 250 tropische schateilandjes gezegend is met een ruige, ongerepte schoonheid. De talloze smaragdgroene eilandjes zijn nog zo goed als onaangetast. Sneeuwwitte stranden en clusters van kokospalmen zijn hier meer regel dan uitzondering. En de kristalheldere zee rondom deze onbewoonde kleine juweeltjes verandert geleidelijk van aquamarijn naar een diepe kobaltblauwe tint.

Klinkt dit allemaal een beetje alsof het hier over de Malediven gaat, komt dat omdat Anambas een opvallende gelijkenis vertoont met de de Malediven. Ondanks de aanzienlijke afstand tussen deze twee eilandengroepen, hebben de Malediven en Anambas veel van elkaar weg. Niet alleen als het gaat om hun spectaculaire natuurlijke rijkdom en ecologische pracht en praal, maar daarnaast ook om een aantal andere redenen.

Bijvoorbeeld, net als de Malediven ligt ook de Anambas archipel tamelijk afgelegen en zijn beide oorden daardoor niet bepaald makkelijk bereikbaar. Hoewel dit betekent dat geen van beide echte massatoerismebestemmingen zullen worden, zoals Hawai dat bijvoorbeeld wel is, hoeft dit niet direct een slechte zaak te zijn. Dat spreekt voor zich. De Malediven zijn sinds de ontdekking ervan door het wereldwijde toerisme eerder uitgegroeid tot een nichebestemming. En dit werkt prima voor de atolletjes en de tourismebranche daar. Anambas heeft vermoedelijk een soortgelijke toekomst voor zich.

Waar de overeenkomsten tussen de twee fraaie regio's echter ophouden, is hun respectievelijke kostenplaatje. Reizigers naar de Malediven hebben doorgaans een royaal budget. Dat moet ook wel, gezien de kostprijs van een gemiddelde vakantie daar. Anambas daarentegen is een stuk vriendelijked voor de portemonnee. Ook met een bescheiden budget kunt je van de weelderige, tropische eilandjes in Anambas genieten.

Dit geldt voor hotelovernachtingen, eten en drinken, vervoer en recreatieactiviteiten als snorkelen, jungle-trekking en duiken.

Om deze reden wordt Anambas ook wel "Poor Man's Maldives" genoemd. Reizigers hier krijgen het sensationele gevoel van geluk, de tijdloze schoonheid en de prachtige tropische eilandidylle van een wereldbestemming als de Malediven, maar in Anambas krijg je het voor een fractie van de prijs.

Nog een voordeel van Anambas ten opzichte van de Malediven, is dat je, eenmaal in Anambas, vrij makkelijk van eilandje naar eilandje kunt reizen. Dat komt omdat de Anambas eilandjes meestal dicht genoeg bij elkaar liggen. Dit is niet echt het geval op de Malediven, waar gasten min of meer beperkt zijn tot het atoleilandje van het resort of hotel dat ze hebben geboekt.

In Anambas is dit dus anders. In Anambas kun je bijvoorbeeld naar hartelust eilandhoppen. Of meemaken hoe schildpadden een nest graven in het zand en hun eitjes leggen, of dolfijnen spotten, of barbecuen op je eigen privé Bounty-eilandje. Op Anambas kan het allemaal gewoon.

Kortom, als je de adembenemende schoonheid van de Malediven van Zuidoost-Azië wilt ontdekken, een absoluut unieke vakantie wil, kies dan Anambas als je volgende bestemming.

Meer Informatie?

Heb je u een verzoek of aanvraag over Anambas? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)