Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

"Het is geen gewone reis, het is een ontdekkingsreis..."

It's not just a holiday, it's a discovery

It's not just a holiday, it's a discovery

Anambas is een afgelegen Indonesisch gebied gelegen tussen het schiereiland Maleisië in het westen en Serawak in het oosten.

Het Anambas gebied omvat een cluster van ruim 250 schitterende atol-eilanden van divers formaat, waarvan er vele tot op de dag van vandaag naamloos zijn gebleven. Sterker, een groot aantal van de eilandjes zijn nog niet eens in kaart gebracht door Google Maps.

De Malediven van Azië

Afgelegen en gezegend met prachtige landschappen en zeegezichten, Anambas niet voor niets door CNN gerangschikt als een van de fraaisteAmazing Anambas Spacer regio's in het tropische deel van Azië. Toch zal men het je vergeven als dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar weinig mensen kennen het.

Dat gezegd hebbende, als er ooit een tijd was om kennis te maken met Anambas, om de ietwat mystieke zonovergoten eilandjes te ervaren, door sommigen de Malediven van Azië genoemd, dan is het wel nu.

Ik ben Bryan. Ik kwam Anambas enkele jaren geleden tegen als gevolg van een voorstel van een reismaat om er een weekje door te brengen. Ondanks mijn uitgebreide reisverleden was ik volledig overweldigd door deze schitterende archipel; niet alleen a.g.v. de adembenemende schoonheid van de nog ongetemde omgeving en de prachtige natuur, maar ook door de onverklaarbare manier waarop het gebied op de een of andere manier al die tijd zo goed als onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.

Anambas is misschien wel het laatste ongerepte tropenparadijs dat in feite nog ontdekt moet worden.

Anambas Handboek

Als de lange Corona lockdown ook bij jou heeft geleid tot een heftig verlangen naar vrijheid en reizen, naar de zon, naar vakantieplezier en naar zonovergoten Bounty eilandjes, dan zullen mijn Anambas ervaringen je wellicht inspireren.

Wil je Anambas echt een beetje beter leren kennen, dan kan m'n blog een nuttige informatiebron zijn. Denk je erover om zelf in Anambas op ontdekking te gaan, dan vind je hier zo goed als alles wat handig is om te weten.

Selamat jalan :)

Laat me ondertussen met onderstaande formuliertje weten als je nog wat vragen, opmerkingen of feedback hebt.

  m   vLike it? Click it :)