Buy Me a Coffee at ko-fi.com Amazing Anambas - CNN verkoos de schitterende Anambasstranden tot 1 van de top 5 de fraaiste in Azië Op mijn blog zie je waarom. Seizoen 2024.
Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

"Het is geen gewonereis, het is eenontdekkingsreis..."

Het is geen gewone reis, het is een ontdekkingsreis...

Het is geen gewone reis, het is een ontdekkingsreis...

Anambas is een geografisch afgelegen keten zonovergoten Indonesische eilandjes ten oosten van het Maleisisch schiereiland en ten westen van Sarawak.

Het Anambas gebied omvat ruim 200 schitterende en grotendeels onbewoonde atolletjes, de meeste niet meer dan een stipje in de zee. Zo afgezonderd is dit gebied dat veel van de eilandjes tot op de dag van vandaag nog niet offcieel een naam hebben gekregen. Diverse eilandjes zijn ook nog niet in kaart gebracht door bijvoorbeeld Google Maps. Uitzonderlijk in deze tijd.

De Malediven van Azië

Gezien door een azuurblauwe zee en de prachtige omgeving van het gebied is het niet zo verwonderlijk dat CNN het een van de fraaisteAmazing Anambas Spacer regio's in het tropische deel van Azië noemt. Toch wordt het je vergeven als je er nog nooit van hebt gehoord. Maar weinig mensen kennen Anambas.

Hoe dan ook, als er ooit een tijd was om kennis te maken met Anambas, om de ietwat mystieke zonovergoten eilandjes te ervaren, door sommigen de Malediven van Azië genoemd, dan is het wel nu.

Ik ben Bryan. Ik kwam Anambas enkele jaren geleden tegen als gevolg van een voorstel van een reismaat om er een weekje door te brengen. Ondanks mijn uitgebreide reisverleden was ik enorm onder de indruk van de schitterende archipel; niet alleen a.g.v. de adembenemende schoonheid van het nog ongetemde land en de prachtige natuur, maar ook door de onverklaarbare manier waarop het gebied op de een of andere manier al die tijd zo goed als onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.

Anambas is misschien wel het laatste ongerepte tropenparadijs dat nog ontdekt moet worden.

Anambas Handboek

Als de lange Corona lockdown ook bij jou heeft geleid tot een heftig verlangen naar vrijheid en reizen, naar de zon, naar vakantieplezier en naar zonovergoten Bounty eilandjes, dan kunnen mijn Anambas ervaringen je mogelijk inspireren.

Wil je Anambas echt een beetje beter leren kennen, dan kan m'n blog een nuttige informatiebron zijn. Denk je erover om zelf in Anambas op ontdekking te gaan, dan tref je hier zo goed als alle feitjes en weetjes.

Selamat jalan :)

Laat me ondertussen met onderstaand formuliertje weten als je nog wat vragen, opmerkingen of feedback hebt.

  m   v

Like it? Click it :)