Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Bounty Eilandjes Tour

Bounty Eilandjes Tour

Bounty Eilandjes Tour

Een van de meest spectaculaire manieren om de natuurlijke schoonheid te ervaren die Anambas te bieden heeft, is door een eilandhopping excursie te maken. Tijdens de excursie kun je niet alleen vollledig opgaan in de prachtige en idyllische atol omgeving van de zonovergoten eilandjes, maar je kunt met dit ene uitje maar liefst 4 of 5 van zulke onbewoonde tropeneilandjes verkennen.

Bovendien ben je helemaal de enige op de eilandjes; een echt unieke Robinson Crusoe-ervaring die je lang bij zal blijven, temeer gezien de vele andere natuurlijke pracht en praal op de diverse Bounty-eilandjes die op het programma staan.

Snorkelen. Vissen. BBQ.

Zoals? Welnu, aangezien de zee in Anambas kristalhelder is, kan het bijna niet anders dan dat je moet snorkelen tijdens de excursie. Dus neem duikbril, snorkel en zwemvliezen mee, want het onderwaterleven is hier werkelijk... adembenemend :)

Dit geldt met name voor de talloze koraalriffen die je rondom de eilandjes aantreft. De meeste koraalpopulaties zijn hier in onberispelijke staat, niet alleen door de relatief afgelegen locatie van Anambas, maar ook omdat de Anambas archipel vlak langs de de zogeheten"Coral Triangle" loopt. Dit koraalrijke gebied staat bekend om zijn enorme diversiteit zeedieren en- planten en doorgaans zeer gezonde zee-ecologie.

Terwijl sommige van de Anambas-eilanden officieel te boek staan als beschermde gebieden, zijn andere geschikt voor activiteiten zoals vissen en verzamelen van schelpdieren. Dus ga je gang en ga op zoek naar verse zeevruchten tijdens de snorkelsessies, bijvoorbeeld voor een heerlijke strandbarbecue later op de dag. Het leven is goed in Anambas.

Overigens zijn nogal wat van de Anambas-eilandjes broedplaatsen voor verschillende soorten zeeschildpadden. De meeste schildpadden nestelen en leggen hun eieren na zonsondergang, maar de volgende dag zijn er altijd wel een aantal tekenen zichtbaar die hun aanwezigheid de nacht ervoor verraden. Je gids of boatman weet meestal wel waar je moet kijken.

Schildpaddeneilanden

Schildpaddeneilanden

Let bijvoorbeeld op de flippersporen die de schildpadden achterlaten bij het op en neer klauteren van het strand. Doorgaans gaan ze overigens naar exact dezelfde plek als waar ze jaren geleden uitkwamen. Ze weten dankzij hun instinct en de nachtelijke hemel precies waar ze naartoe moeten.

Wil je een van de schildpaddeneilanden opnemen in je eiland-hopping schema, bespreek dit dan vooraf. Je kunt dan de ideale route voor de excursie uitstippelen. Klik hier en hier voor meer informatie over de schildpaddeneilanden in Anambas.

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over island-hopping? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)