Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Bounty Eilandjes Tour

Bounty Eilandjes Tour

Bounty Eilandjes Tour

Een van de meest spectaculaire manieren om de natuurlijke rijkdom te ervaren die Anambas te bieden heeft, is door een eilandhopping excursie te maken. Tijdens de excursie kun je niet alleen vollledig opgaan in de prachtige en idyllische atol omgeving van de zonovergoten eilandjes, maar je kunt met dit ene uitje maar liefst 4 of 5 van zulke onbewoonde tropeneilandjes verkennen.

Bovendien, ga ervan uit dat je helemaal de enige bent op de eilandjes; een echt unieke Robinson Crusoe ervaring die je lang bij zal blijven, eens te meer gezien de natuurlijke pracht en praal op de Bounty eilandjes die op het programma staan.

Snorkelen. Vissen. BBQ.

Zoals? Welnu, aangezien de zee in Anambas kristalhelder is, kan het bijna niet anders dan dat je gaat snorkelen tijdens de excursie. Dus neem duikbril, snorkel en zwemvliezen mee, want het onderwaterleven is hier werkelijk... adembenemend :)

Dit geldt met name voor de talloze koraalriffen die je er rondom de eilandjes aantreft. De meeste koraalpopulaties zijn in onberispelijke staat, niet alleen door de relatief afgezonderde locatie van Anambas, maar ook omdat de Anambas archipel vlak langs de de zogeheten "Coral Triangle" loopt. Dit koraalrijke gebied verder naar het oosten gelegen staat bekend om de enorme diversiteit zeedieren en -planten en de blakende zeeecologie.

Terwijl sommige van de Anambas eilanden officieel te boek staan als beschermde gebieden, zijn andere geschikt voor activiteiten zoals vissen en verzamelen van schelpdieren. Dus leef je uit en ga op zoek naar verse zeevruchten tijdens je snorkelsessies, bijvoorbeeld voor een heerlijke strandbarbecue later op de dag. Het leven is goed in Anambas.

Overigens zijn nogal wat van de Anambas eilandjes broedplaatsen voor verschillende soorten zeeschildpadden. De meeste schildpadden nestelen en leggen hun eitjes na zonsondergang, d.w.z. in alle rust en stitle. Maar uit de clues in het zand de ochtend erop kun je altijd opmaken dat er die nacht weer eitjes zijn gelegd. Je gids of boatman weet meestal wel waar je moet kijken.

Schildpaddeneilanden

Schildpaddeneilanden

Let bijvoorbeeld op de flippersporen die de schildpadden achterlaten bij het op en neer klauteren van het strand. Doorgaans gaan ze overigens naar exact dezelfde plek als waar ze jaren geleden uit het ei zijn gekropen. Ze weten dankzij hun instinct en de nachtelijke hemel precies waar ze moeten zijn.

Wil je een van de schildpaddeneilanden opnemen in je eiland-hopping schema, bespreek dat dan vooraf. Je kunt dan de ideale route voor de excursie uitstippelen. Klik hier en hier voor meer informatie over de schildpaddeneilanden in Anambas.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over island-hopping? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)