Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Vervoer in Anambas

Vervoer in Anambas

Vervoer in Anambas

Als je erover denkt om wat tijd door te brengen in het Indonesische paradijs Anambas, maar je weet niet zeker hoe je je daar kunt verplaatsen, of of er überhaupt een betrouwbaar openbaar vervoersysteem is, lees dan hieronder de details.

Je weet misschien al dat Anambas een verzameling is van ruim 200 eilanden, een archipel geheten. Waterrijke gebieden met veel afzonderlijke eilanden zijn nooit gemakkelijk om in rond te reizen, tenzij je natuurlijk een boot hebt. Hoe verplaatsen mensen zich in Anambas? Is er openbaar vervoer?

Many thanks for helping out. I feel so much more confident now and can look forward to our trip. Many thanks for your excellent personal service.
-- Magnus, UK --

Ok, het eerste dat moet worden opgemerkt, is dat maar weinig mensen hier doorgaans van het ene uiterste van Anambas naar het andere hoeven te gaan. De meeste bewoners gaan gewoon van A naar B op het eilandje waar ze wonen. In de overgrote meerderheid van deze gevallen hebben ze een bromfiets, plaatselijk bekend als "ojek", om zich te verplaatsen.

Als reizen tussen eilanden onderling vereist is, bijvoorbeeld voor forenzen die naar hun werk gaan of voor schoolgaande kinderen, is er doorgaans een door de overheid verstrekte boot beschikbaar, een soort bus maar dan op het water. Dit is de meest voorkomende vorm van openbaar vervoer op Anambas. Voor reizigers die Anambas bezoeken, waaronder toeristen, zijn er alternative manieren om zich te verplaatsen, andere vormen van openbaar vervoer.

Als je ergens heen moet op hetzelfde eiland waar je je bevindt, of als je elk deel van dat eiland echt wilt verkennen, dan kun je een ojek-eigenaar vinden die bereid is om je tegen betaling rond te rijden. Deze ojek-taxi's staan bijvoorbeeld in Jemaja en Tarempa.

Spreek een prijs af met de ojek eigenaar voordat je aan je rit begint. Mocht je de ojek en bestuurder voor langere tijd nodig hebben, langer dan een dag bijvoorbeeld, dan kunt je het beste een prijs-per-dag overeenkomen. Oh, en draag altijd een helm op de ojek. Veiligheid boven alles.

Ojek-rijders zijn meestal op strategische plekken te vinden in de buurt van de veerbootterminal op het bewuste eiland, dus ga daar op zoek als je een ritje nodig hebt.

Je kunt ook een ojek huren voor jezelf, d.w.z. self-drive. De kosten variëren, maar een ojek is in de regel een vrij goedkope transportoptie. Let er wel op dat je bij self-drive de tank zo nu en dan moet bijvullen. Ter info, de meeste ojek-rijders tanken bij kraampjes langs de weg. Deze verkopen de benzine in gerecyclede plastic waterflessen van 1,5 liter.

Speedboat

Speedboat

Als je naar een ander eilandje wilt, of je wilt eilandhoppen, dan kun je terecht voor het openbaar vervoer over water, oftewel een watertaxi. Watertaxi's zijn er in twee soorten: de langzamere, meer traditionele houten "pompongs" met dieselmotor, en speedboten met een buitenboordmotor. De speedboten zijn meestal van glasvezel en zijn dus lichter en sneller. En daardoor iets duurder qua gebruik.

Er zijn weinig auto's in Anambas, aangezien het wegennet nog niet zo uitgebreid is. En de meeste auto's die u ziet, zijn eigendom van de overheid. Je kunt echter geluk hebben en een lift krijgen als je bestemming niet te ver uit de buurt is. Probeer een vriendelijke "Boleh tompang!".

Meer Informatie?

Bromfiets of watertaxi nodig? Gebruik onderstaand formulier om meer details op te vragen

  m   vLike it? Click it :)