Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Pulau Renggek

Pulau Renggek

Pulau Renggek

Pulau Renggek is bij uitstek geschikt voor vakantiegangers met een wat avontuurlijke inslag en een voorkeur voor een paar dagen buitenvertier op een schitterend Bounty eilandje. Op Renggek is vrijwel alles mogelijk. De prachtige omgeving is het perfecte decor voor iedereen die een poosje als een hedendaags soort Robinson Crusoe van een tijdloos tropisch paradijsje wil genieten, dat je meestal helemaal voor jezelf alleen hebt.

Het hagelwitte strand van Pulau Renggek loopt geleidelijk af naar de glasheldere azuurblauwe semi-lagune. Vooral zwem- en snorkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, omdat het water dicht aan de lagune kant van het eilandje door de beschutte ligging altijd lekker rustig blijft. Tegenover de kalme baai glooit de ondergrond naar een wat diepere geul, die zich tussen Renggek en het dichtbij gelegen Mubur bevindt, de grote broer van Rengek. Deze geul is door de extreme helderheid van het water en de weelde aan koraalriffen geweldig om er te duiken.

Overigens is dezelfde geul ook een topplek om je hengel uit te werpen, omdat roofvissen hier vaak op de loer liggen, in afwachting van prooivisjes die zich zo nu en dan iets te ver laten afdrijven. Zowel met kunstaas als met stukjes verse (inkt)vis maak je hier kans op een prima vangst, vooral tijdens springtij.

Hou je van wandelen en/of hiken, dan zul je het in glooiende, met jungle bedekte interieur van Renggek optimaal naar je zin hebben. M.n. de ruige westelijke helling is ideaal voor een klein uurtje plezier en fysieke inspanning. Vooral het rotsachtige gedeelte van het eilandje dat van west naar noord loopt is te gek, niet alleen voor wat lichaamsbeweging trouwens, maar ook wat betreft de overvloed aan natuurlijke pracht en praal die je er treft.

Ook windsurfers, foilers en kiters kunnen rondom Renggek los gaan. Elk jaar zorgt het zuidwestseizoen namelijk voor een flink aantal periodes met vrij krachtige wind, tot ruim 20 knopen die zo'n 7 á 10 dagen kunnen duren. Tip: doordat de wind in het ZW-seizoen de neiging heeft zijwaarts op het zuidoostelijke strand van Renggek te waaien, vormt dit stuk van het eilandje de perfecte plek om het water op te gaan. Vooral voor kiters is dat goed om te weten, omdat je daar zeker geen last hebt van bomen of andere hoge obstakels.

Hou er wel rekening mee dat de zeilomstandigheden er behoorlijk pittig kunnen zijn. Zo kan vooral de deining in deze contreien stevig aanzwellen. Het is mede daarom een geruststelling dat het bij eventuele materiaalpech niet meteen uit de hand hoeft te lopen, aangezien zowel wind als golven je binnen enkele minuten naar Mubur hebben gestuwd, waar je veilig aan wal kunt. Uiteraard is het wel beter dat je daarvóór al met een bootje op wordt gepikt, d.w.z. direct nadat de panne zich aandient. Zorg er dus voor dat je de bestuurder van je bootje zijn taken tijdig laat weten. Veiligheid staat tenslotte voorop.

Over vaartuigen gesproken, de meeste speedbootjes in Tarempa doen er zo'n 20 minuten over om de ca. 10 kilometer naar Renggek af te leggen. De zogenoemde pompongs wat langer. Normaliter kun je binnen 30 minuten op het strand staan van het heerlijke eilandje. Ook hierdoor is Renggek populair onder liefhebbers van strand, zee en watersporten.

Overigens, door de aanwezigheid van een eenvoudig blokhutje op Renggek heb je altijd de mogelijkheid beschutting op te zoeken tegen de elementen, of gewoon als uitvalsbasis waar je al je spulletjes veilig kwijt kunt. Ook is het hutje handig als je van plan bent op Renggek te barbecuen, bijvoorbeeld qua voorbereiding.

Al met al is Renggek echt een topeilandje om een dag of weekendje op door te brengen.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over Pulau Renggek? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)