Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Pulau Renggek

Pulau Renggek

Pulau Renggek

Pulau Renggek is bij uitstek geschikt voor reizigers met een avontuurlijke inslag die op zoek zijn naar een paar dagen buitenvertier op een schitterend Bounty eilandje. Op Renggek is vrijwel alles mogelijk; de prachtige omgeving is het perfecte decor voor iedereen die een poosje op een tijdloos tropisch paradijsje wil genieten. Op Renggek waan je je een heuse Robinson Crusoe.

Het hagelwitte strand van Pulau Renggek loopt geleidelijk af naar de glasheldere azuurblauwe semi-lagune. Vooral zwem- en snorkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen omdat het water dicht aan deze kant van het eilandje door de beschutte ligging altijd lekker rustig blijft. Tegenover de kalme baai glooit de ondergrond naar de diepere geul die zich tussen Renggek en het dichtbij gelegen Mubur, de grote broer van Rengek, bevindt. Deze geul is door de helderheid van het water en de vele koraalriffen geweldig om te duiken.

Overigens is dezelfde geul ook een topplek om je hengel uit te werpen, omdat je roofvissen hier vaak op de loer ziet liggen, in afwachting van prooivisjes die zich zo nu en dan iets te ver laten afdrijven. Zowel met kunstaas als met verse vis maak je hier kans op een goede vangst, vooral tijdens springtij.

Hou je van wandelen en/of hiken, dan zul je het in glooiende, met jungle bedekte interieur van Renggek helemaal naar je zin hebben. M.n. de ruige westelijke helling is ideaal voor een uurtje plezier en fysieke inspanning. Vooral het rotsachtige gedeelte van het eilandje dat van west naar noord loopt is te gek, niet alleen voor wat lichaamsbeweging trouwens, maar ook qua adembenemende omgeving.

Ook windsurfers, foilers en kiters kunnen rondom Renggek los gaan. Elk jaar zorgt de zuidwestmoesson namelijk voor een flink aantal periodes met vrij krachtige wind, tot ruim 20 knopen. Zo'n periode kan 7 á 10 dagen duren. Tip: doordat de wind in het ZW-seizoen de neiging heeft zijwaarts op het zuidoostelijke strand van Renggek te waaien, vormt dit stuk van het eilandje de perfecte plek om het water op te gaan. Vooral voor kiters is dit goed om te weten, omdat je er geen last hebt van bomen of andere hoge obstakels.

Hou er wel rekening mee dat de zeilomstandigheden behoorlijk pittig kunnen zijn hier. Zo kan vooral de deining in deze contreien stevig aanzwellen. Het is mede daarom een geruststelling dat het bij materiaalpech niet meteen uit de hand hoeft te lopen, aangezien zowel wind als golven je binnen enkele minuten naar Mubur hebben gestuwd, waar je veilig aan wal kunt. Uiteraard is het in zo'n geval wel beter dat je met je speedbootje op wordt gepikt, d.w.z. nog voordat je richting Mubur begint af te drijven. Zorg er dus voor dat je je boatman zijn taken tijdig laat weten. Veiligheid staat tenslotte voorop.

Over speedbootjes gesproken, de meeste bootjes in Tarempa doen er zo'n 20 minuten over om de ca. 10 kilometer naar Renggek af te leggen. Normaliter sta je er binnen 30 minuten op het heerlijke eilandje. Ook hierdoor is Renggek populair onder liefhebbers van strand, zee en watersporten.

Overigens, door de aanwezigheid van een houten huisje op Renggek heb je altijd de mogelijkheid wat beschutting op te zoeken tegen de elementen, of gewoon als basis waar je al je spulletjes veilig kwijt kunt. Ook is het huisje handig zijn als je van plan bent op Rengeek te barbecuen.

Al met al is Renggek echt een topeilandje om een dag of weekendje op door te brengen.

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over Pulau Renggek? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)