Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Pulau Senol

Pulau Senol

Pulau Senol

Pulau Senol ligt ten noordoosten van Tarempa, op ongeveer 30 minuten varen met de speedboot. Met een zogeheten pompong duurt het ongeveer 1,5 uur om Senol te bereiken.

Pulau Senol heeft een geweldige reputatie als het gaat om snorkelen. Vooral voor een dagtochtje is Pulau Senol perfect. De reden hiervoor is o.a. dat het eilandje langs de westkust een lang strand van spierwit zand heeft. Maar, mede dankzij de weelderige, dichtbegroeide gewassen, waaronder een overvloed aan kokospalmen, is er ook ruim voldoende schaduw te vinden op Senol. Ideaal.

Overigens, de kokospalmen in Senol zijn zo talrijk dat de eilandeigenaars enige tijd geleden hebben besloten de kokosnoten periodiek te oogsten en ze ter plekke tot kopra te verwerken.

Van kokosnoot tot kopra

Nadat de kokosnoten zijn geplukt, wat nog op de traditionele manier gebeurt, namelijk door de bomen zelf te beklimmen, worden ze één voor één opengekraakt, zodat het witte vruchtvlees van de harde bolster kan worden gescheiden. De brokken ruwe kokos worden vervolgens in de zon gedroogd waarna het enkele dagen later kopra wordt, d.w.z. gedroogde kokos, een enorm gewaardeerd goedje in deze contreien, overigens, vooral omdat het zo veelzijdig is. Tussen twee haakjes, met een beetje geluk kun je zien hoe e.e.a. in z'n werk gaat als je op Senol bent.

Door de fortuinlijke ligging van Senul, is het eiland, althans tijdens de zuidwestseizoen, beschut tegen de elementen; de zee, golven en de wind. Gedurende deze periode, van maart tot september, is het omringende zeewater als gevolg hiervan heerlijk kalm. Daardoor is Senol Island niet alleen grandioos om er bijvoorbeeld te snorkelen of te peddelsurfen, maar ook om er te vissen. Het vissen is vooral vanaf de imposante oostkust van het eiland uitstekend, doordat de zee er een stuk dieper is dan aan de westflank.

Op weg naar Pulau Penjalin voor een weekendje kamperen? Dan is Senol een weergaloze tussenstop.

Tijdens de moessonperiode, november en december, wordt Senol echter geteisterd door de dan soms krachtige wind en aanzienlijke golven die gebruikelijk zijn tijdens dat seizoen. M.n. aan oostkant is het dan een behoorlijke ruige bedoeling. Kortom, in die tijd van het jaar is Senol niet bepaald geschikt, of zelfs toegankelijk, voor recreatieve doeleinden.

Ben je de resterende maanden van het jaar echter op zoek naar een uitgesproken topdag op een werkelijk volmaakt Expeditie Robinseilandje? Met recreatie fun op zowel het land als op het water? Dan is Pulau Senol de place to be.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over Pulau Senol? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)