Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Pulau Senol

Pulau Senol

Pulau Senol

Pulau Senol ligt ten noordoosten van Tarempa, op ongeveer 30 minuten varen met de speedboot. Met een zogeheten pompong duurt het ongeveer 1,5 uur om Senol te bereiken.

Pulau Senol heeft een geweldige reputatie als het gaat om snorkelen. Vooral voor dagtochtjes is Pulau Senol perfect. De reden hiervoor is o.a. dat het eilandje langs de westkust een lang strand van wit zand heeft. Maar, dankzij de weelderige, dichte stukken groen, waaronder een overvloed aan kokospalmen, is er ook ruim voldoende schaduw te vinden op Senol. Ideaal.

Overigens, de kokospalmen in Senol zijn zo talrijk dat de eilandeigenaren enige tijd geleden hebben besloten de kokosnoten periodiek te oogsten en ze ter plekke tot kopra te verwerken.

Nadat de kokosnoten zijn geplukt, wat nog op de traditionele manier gebeurt, d.w.z. door de bomen zelf te beklimmen, dan worden ze een voor een opengekraakt, zodat het witte vruchtvlees van de harde bolster kan worden gescheiden. De stukken ruwe kokos worden vervolgens in de zon gedroogd waarna het enkele dagen later kopra wordt, gedroogde kokos, een enorm gewaardeerd goedje in deze contreien. Tussen twee haakjes, met een beetje geluk is men hiermee aan de gang en kun je zien hoe e.e.a. in z'n werk gaat.

Door de fortuinlijke ligging van Senul, is het eiland, althans tijdens de zuidwestmoesson, beschut tegen de elementen. Gedurende deze maanden, van maart tot september, is het omringende zeewater als gevolg hiervan heerlijk kalm. Daardoor is Senol Island niet alleen grandioos om te snorkelen en stand-up peddelen, maar ook om te vissen, vooral vanaf de imposante oostkust van het eiland, waar de zee een stuk dieper is dan de westflank.

Op weg naar Pulau Penjalin voor een weekendje kamperen? Dan is Senol een geweldige tussenstop.

Tijdens de moessonperiode wordt Senol echter geteisterd door de aanzienlijke wind en golven gebruikelijk tijdens dat seizoen. M.n. aan oostkant is het dan een behoorlijke ruige bedoeling. Kortom in deze tijd van het jaar, van november tot februari, is Senol niet bepaald geschikt, en in feite niet eens echt toegankelijk, voor recreatieve doeleinden.

Ben je de overige maanden van het jaar op zoek naar een uitgesproken topdag op een schattig Expeditie-Robinseilandje? Met fun-activiteiten op zowel het land als op het water? Dan is Pulau Senol de place to be.

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over Pulau Senol? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)