Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Scubaduiken in Anambas

Scubadiving Anambas

Scubaduiken in Anambas

Gezien de afgelegen ligging en lage bevolkingsdichtheid van de Anambas archipel, is het zeemilieu hier nog vrijwel zo goed als ongerept. Ga je hier duiken, dan kun je een bloeiende ecologie verwachten, waaronder uitgestrekte koraaltuinen en een overdaad aan flora en fauna.

Voeg daar zo'n beetje het helderste zeewater aan toe dat je je maar kunt voorstellen en het wordt al snel duidelijk dat Anambas een heus duikparadijs is.

Het mooie van duiken in Anambas is dat een aantal duiklocaties ook tijdens de Noordoost moesson (van december tot februari) in de luwte liggen. Het gevolg hiervan is dat je hier bijna het hele jaar door kunt duiken. Let wel: voor de echt ideale duikomstandigheden moet je hier van april tot oktober zijn.

Als je in Anambas duikt, kom je zo goed als zeker oog in oog te staan met een verscheidenheid aan zeedieren, waaronder ook prachtig macro-leven. Maar ook zie je hier met regelmaat roggen, barracuda's, murenen, rifhaaien, schildpadden, dolfijnen, doejongs en zo nu en dan zelfs een walvishaai.

Jazeker, alhoewel ze niet bepaald dagelijks verschijnen, moet je niet verbaasd staan als je hier een walvishaai tegenkomt, want de wateren van Anambas staan erom bekend dat je er af en toe een of meerdere walvishaaien kunt aantreffen, m.n. tijdens hun jaarlijkse migratietochten.

Everything went fine and we are now certified PADI divers. All the guys at the diving centre were really cool and helped us with our questions.
-- Benjamin, Sweden --

Topduiklocaties in Anambas zijn o.a. Igara Wreck, Seven Skies, Pulau Damar, Pulau Tokong Malang Biru, Pulau Repong en Batu Kataoka.

Om de onderwaterschatten van Anambas te ontdekken, kun je 1) een plekje boeken op een LOB vanuit Singapore, of 2) naar een van de lokale Anambas duikclubsAmazing Anambas Spacer gaan.

Een klein verzoek: terwijl je van al het fraais van Anambas geniet, vergeet dan niet om je waar je kunt in te zetten voor behoud van de natuurlijke rijkdomen hier, zowel van de zee maar ook van het land. Hartstikke bedankt!

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over scubadiving in Anambas? Verstuur hem hier...

  m   vLike it? Click it :)