Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Scubaduiken in Anambas

Scubadiving Anambas

Scubaduiken in Anambas

Als gevolg van de afgelegen, geïsoleerde ligging en extreem lage bevolkingsdichtheid van de Anambas archipel, is ook het zeemilieu er nog vrijwel zo goed als ongerept. Ga je er duiken, dan kun je een bloeiende ecologie verwachten, waaronder uitgestrekte koraaltuinen en een enorme verscheidenheid aan zeeflora en -fauna.

Voeg daar zo'n beetje het helderste zeewater aan toe dat je je maar kunt voorstellen en het wordt al snel duidelijk dat Anambas een heus duikparadijs is.

Één van de aantrekkelijke aspecten van duiken in Anambas is dat er een aantal duiklocaties ook tijdens de Noordoost moesson (van december tot februari) in de luwte liggen. Het gevolg daarvan is dat je er zo goed als het hele jaar door kunt duiken, de hele kalender rond. Maar, het moet gezegd, voor de echt ideale duikomstandigheden moet je er van april tot oktober zijn.

Ga je duiken in Anambas, dan kom je oog in oog te staan met een fikse variëteit aan zeedieren, waaronder ook prachtig macro-leven. Tevens zie je er met regelmaat o.a roggen, barracuda's, murenen, rifhaaien, schildpadden, dolfijnen, doejongs en zo nu en dan zelfs een walvishaai.

Jazeker, alhoewel ze niet bepaald dagelijks hun opwachting maken, moet je niet verbaasd staan kijken als je er een groep walvishaaien tegenkomt, want de wateren van Anambas staan erom bekend dat deze enorme dieren, de grootste vissen ter wereld, er voorkomen, voornamelijk omdat ze er twee keer per jaar hun paringsmigraties voltrekken.

Everything went fine and we are now certified PADI divers. All the guys at the diving centre were really cool and helped us with our questions.
-- Benjamin, Sweden --

Topduiklocaties in Anambas voor de wat meer gevorderde duikers zijn o.a. Igara Wreck, Seven Skies, Pulau Damar, Pulau Tokong Malang Biru, Pulau Repong en Batu Kataoka.

Om de onderwaterschatten van Anambas te ontdekken, kun je 1) een plekje boeken op een LOB vanuit bijvoorbeeld Singapore, of 2) naar één van de lokale Anambas duikclubsAmazing Anambas Spacer gaan.

Een verzoekje: terwijl je van al het fraais van Anambas geniet, vergeet dan niet om je waar je kunt in te zetten voor behoud van de natuurlijke rijkdomen, zowel in de zee maar ook die van op het land. Hartstikke bedankt!

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over scubadiving in Anambas? Verstuur hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)