Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Peddelsurfen in Anambas

Peddelsurfen in Anambas

Peddelsurfen in Anambas

Omdat de Anambas archipel gezegend is met talloze tropische eilandjes, waarvan de meeste met beeldschone strandjes, is dit gehele oord een ideaal peddelsurfing paradijs. Door de ligging ervan zijn veel van de eilandjes bovendien beschut tegen de wind en de golven, waardoor de kristalheldere zee er het grootste deel van het jaar kalm blijft.

Zodra je in Letung, op het eiland Jemaja, of in Tarempa, op Siantan, aankomt, kun je vrijwel overal op je SUP board terecht. Beide eilanden hebben immers volop toegang tot de zee, hetzij vanaf de talloze strandjes (Tip: Padang Melang), hetzij vanaf de diverse beschikbare aanlegsteigers.

Overigens, mocht je tijd op Anambas beperkt zijn, dan kun je natuurlijk wat sneller van A naar B reizen, bijvoorbeeld door je per speedboot naar de echte Bounty eilandjes te verplaatsen. Hierdoor kun je in rap tempo midden in je eigen exotische oase zitten. Heb je helemaal geen haast, dan pak je een zogeheten "pompong".

Plekken die fantastisch zijn om met je SUP plank te verkennen en die ik van harte kan aanbevelen zijn o.a. Pulau Penjalin, Pulau Pasu, Pulau Genting en Pulau Renggek.

Aan de andere kant, Anambas heeft maar liefst ruim 200 eilandjes te ontdekken. En een behoorlijk aantal ervan staan bekend om hun ongerepte natuurlijke schoonheid en exotische mystiek. M.a.w. beter neem je de tijd, want Anambas is als een SUP droom die uitkomt. Een unicum.

Sterker nog, ik durf te wedden dat Anambas je continu versteld zal doen staan. De adembenemende uitzichten en de spectaculaire omgeving die je er tegenkomt, zowel boven als onder het waterloppervlak, zijn werkelijk oogverblindend fraai.

Net als ik tijdens mijn eerste Anambas peddelsurf excursie, ben je waarschijnlijk vol ongeloof van het natuurschoon in de talloze inhammen, baaien en van de ruige rotsformaties die je er ziet. Anambas is zonder meer schitterend.

Om nog maar te zwijgen van de stralendwitte, met kokospalmen bezaaide poederstranden, compleet verlaten, geen mens te zien. Allemaal plaatjes die rechtstreeks uit een glossy reisbrochure lijken te komen. Kortom, tijd voor een selfie :)

Oh, en Anambas heeft bovendien ook nog wellicht een paar verrassingen voor je in petto als het gaat om het dierenrijk in het water; want dolfijnen, schildpadden, mantaroggen en walvishaaien - je komt ze er allemaal tegen.

Anambas staat niet voor niets bekend als het laatste onontgonnen vakantieparadijs van Azië. Het is er echt geweldig. En het is anders dan alle andere vakantiebestemmingen waar je ooit bent geweest; het is alsof je terug gaat in de tijd. Maar let er wel op... het is tegelijkertijd ook niet de gemakkelijkste plek om er te komen. Maar goed, dat is waarschijnlijk sowieso de hoofdoorzaak dat de archipel tot op de dag van vandaag nog zo ontzettend mooi is.

Maar toch, als je in Anambas wilt peddelsurfen, dan zul je er eerst naartoe moeten. Overigens, als je een opblaasbare SUP hebt, wordt het qua het reizen, an sich, vanzelf een stuk eenvoudiger. Dat moge duidelijk zijn. Heb je geen opblaasbare SUP, dan is het niet echt praktisch om hem mee te nemen naar Anambas, tenzij die duurzaam is, dan wel volledig is ingepakt in verpakkingsmateriaal. Neem je je SUP-board mee op je eigen privéjacht, dan is het sowieso een makkie.

Daarentegen, als je liever überhaupt geen risico neemt met je board, dan is het goed om te weten dat er op Anambas SUP planken te huur zijn. Klik hier voor meer details. Of klik hier als je toch liever je eigen peddelsurfplank wil gebruiken.

Eén ding is echter zeker, peddelsurfers met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, een ietwat onverschrokken inslag, en wellicht een snufje vastberadenheid, worden in Anambas absoluut dubbel en dwars beloond met SUP sessies van hun leven.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over peddelsurfen in Anambas? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)