Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Schildpadden Spotten

Schildpadden Spotten

Schildpadden Spotten

Als je graag Groene Schildpadden of Karetschildpadden aan land wil zien komen om te nestelen en om hun eitjes te leggen, dan is het goed om te weten dat er in Anambas excursies worden aangeboden naar de bewuste schildpaddeneilandjes.

Het doel van deze trips is niet alleen om kennis beschikbaar te maken, maar ook om de heersende natuur- en milieudoelstellingen van de archipel daadwerkelijk uit te dragen, d.w.z. zowel als het gaat om de natuur onder als boven het wateroppervlak.

Hou er s.v.p. wel rekening mee dat het de bedoeling is de schildpadden op voldoende afstand te observeren en in het geheel niet te storen. Schildpadden die aan land komen en vervolgens opgeschrikt worden door onverwachte geluiden of het flitsen van camera's of mobieltjes breken dikwijls het nest- en legproces halverwege af. Dat willen we uiteraard te allen tijde vermijden.

Het is van belang om er even bij stil te staan dat de eitjes die in dat specifieke geval niet zijn gelegd, daarna mogelijk helemaal niet meer zullen worden gelegd. Om deze reden is het dus absoluut noodzakelijk om zo rustig en zo onopvallend mogelijk te blijven bij het observeren van de schildpadden. Met het oog hierop is het ook belangrijk dat je uit de diverse aanbieders een excursieteam selecteert die zich hiervan bewuste is.

Omdat vrouwtjesschildpadden meestal na zonsondergang aan wal klauteren, o.h.a. rond of na middernacht, is een overnachting in de meeste gevallen inbegrepen bij de excursie. Zorg er daarom voor dat je voldoende water en snacks beschikbaar hebt. Afhankelijk van het eilandje in kwestie kan er een cabana zijn om in te slapen. Als alternatief kan er desgewenst een tent worden geregeld.

Your detailed email explanation is highly appreciated ! For me the first timer with whole family, that's really helpful ! Thanks !
-- Junying, Singapore --

Wat neem je mee?

Bij een schildpadexcursie breng je meestal minimaal 24 uur op een van de eilandjes door, dus zorg ervoor dat je alle benodigdheden meeneemt, zoals wat extra kleding, je slaapspullen, maar ook genoeg zonnebrandlotion en muggenspray.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over schildpadden spotten? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)