Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Windsurfen, Foiling & Kiteboarding in Anambas

Kiteboarding

Kiteboarding

Als gevolg van de geografische ligging, vrij ver op open zee, biedt de Anambas archipel kiteboarders, windsurfers en foilers zo goed als het hele jaar door ruim voldoende wind. De meeste zeillliefhebbers zijn het er over eens: deze prachtige eilanden vormen een waar zeilmekka.

Ben je een kiter, een windsurfer, een foiler of een yachtie? Wat je ook op vaart, als je van plan bent naar Anambas te gaan, dan kun je zelfs tijdens de tijd van het jaar die bekend staat als relatieve rustige periode een aangenaam zeebriesje verwachten. Deze zogeheten intermonsoons duren van oktober t/m december en van maart t/m mei.

Hou je van het meer stevige werk, dan kun je beter de overige maanden van het jaar naar Anambas gaan, want dan, tijdens de moessonseizoenen, waait hier een stevige soort passaatwind, het gevolg van het continue verschil in temperatiuur tussen China in het noorden en Australië in het zuiden.

Anambas exploration was one of my best kite trips in recent years.
-- Dmitry, Singapore --

Er zijn twee moessonseizoenen. Tijdens de noordoostmoesson, ca. december tot maart, waait de constant aantrekkende wind vanuit de noordelijke Zuid-Chinese Zee richting het zuiden. Dit zorgt er niet alleen voor dat het zeeoppervlak in deze contreien tot een indrukwekkende deining aanzwelt, maar verdringt ook geleidelijk de hete, vochtige zomerlucht rond het Anambas-gebied.

Hoewel de beginfase van deze moesson doorgaans koel en vrij nat weer veroorzaakt, zodra de atmosfeer boven Anambas zich stabiliseert, o.h.a. vanaf begin januari, zijn de omstandigheden ideaal voor windsurfen, foilen en kiteboarden. De noordoostenwind kan oplopen tot een pittige 25-30 knopen.

Windsurfing

Windsurfing

De wind die hier waait zodra de zuidwestelijke moesson zijn intrede heeft gemaakt, is ook constant, zij het wellicht niet zo krachtig als de wind tijdens het noordoostseizoen. Ben je op zoek naar een stevig maar vriendelijk windje en zeil je graag in een tropische omgeving, dan zijn de Anambas eilanden vanaf mei/juni tot September een perfect speelterrein. De reden hiervoor in m.n. de voorspelbare ZW wind die in deze tijd van het jaar staat. Verwacht een behoorlijke bries die meestal een week of twee kan aanhouden, alvorens wat te gaan liggen, om vervolgens een poosje later weer op kracht te komen.

Meestal haalt de ZW wind met gemak zo'n 15-20 knopen, perfect voor fun foilen, freeriden, freestyle windsurfen, maar ook voor wat top bump- en jump sessies. Zo lang je weet waar de chop te vinden is uiteraard. Overigens kun je in dit seizoen ook altijd wel een handjevol zinderende dagen met ruim 20 knopen verwachten, dus hou de voorspoellingen in gaten als wat zwaardere omstandigheden meer je ding zijn.

Zoals gezegd zijn oktober t/m december overgangsmaanden die door een gematigde en wat meer grillige wind worden gekenmerkt. D.w.z. periodes met wind worden afgewisseld door periodes met weinig tot geen wind. Ook is de kans op onweersbuiten wat groter tijdens deze tijd van het jaar. Toch staat er doorgaans nog wel wind om te zeilen gedurende deze "wildcard" overgangstijd, zij het dat omstandigheden mogelijk niet even constant zijn.

Meer Informatie?

Plaats je Windsurfing of Kiteboarding of Foiling informatieverzoek hier

  m   v

Like it? Click it :)