Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Watervallen in Anambas

Waterfalls Anambas

Watervallen in Anambas

Anambas is maar liefst 3 watervallen rijk. De Neraja, de Air Bunyi en de Temburun watervallen. Het Bahasa woord voor waterval is "Air Terjun", wat zoveel als vallend water betekent. Een toepasselijke naam.

De Air Terjun Neraja waterval bevindt zich in een bergachtige deel van Jemaja, vlakbij het dorpje Ulu Mares, in District Oost. De natuur in dit gebied is weelderig. Rust en stilte voeren in deze prachtige omgeving de boventoon. Zodra je de waterval nadert, merk je vanzelf de bijna ondoorgrondelijke en vredige ambiance die er heerst. Een zeer aangename belevenis.

De Air Terjun Bunyi waterval is niet ver van het Air Bini Hulu dorpje te vinden, in District Zuid van Pulau Siantan. Het aparte van de Air Terjun Bunyi is dat deze waterval, ondanks de hoogte van acht meter, door de dichte begroeing van de fraaie jungle er omheen, bijna volledig uit het zicht is onttrokken. Heb je de Air Terjun Bunyi waterval eenmaal bereikt, dan waan je je op je eigen geheime privéstekje, moederziel alleen. Voor de liefhebber is dat echt genieten.

Het water onderaan de Air Terjun Bunyi waterval is overigens ook de moeite van het naar beneden klimmen waard, want deze is, afgezien van de unieke lichtgroene kleur ervan, kraakhelder. Je kunt je, na de zware afdaling, nauwelijks een frisser bad voorstellen dan op deze heerlijk heilzame plek. Een heuglijke ervaring die je dan ook echt lang bijblijft.

Maar het is zonder twijfel de Air Terjun Temburun waterval die met de eer strijkt als het gaat om de titel "Meest Imponerende Waterval in de Anambas eilandegroep. Met een hoogte van maar liefst 250 meter is de Air Terjun Temburun waterval niet alleen indrukwekkend maar zelf overweldigend te noemen.

De continu stromende watermassa van de Temburun watervall dendert zich, via maar liefst zeven verschillende hoogtes, met luid geraas naar beneden, om zich dan, al kolkend, in zee te storten. Een sensationeel spektakel dat je niet mag missen. N.B. de hoeveelheid water in de Temburun is afhankelijk van het seizoen.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over Waterfalls Anambas? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)