Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

Pulau Kuku

Pulau Kuku

Pulau Kuku

Het eilandje Pulau KukuAmazing Anambas Spacer is vooral van historisch belang omdat het jarenlang het tijdelijk heenkomen was voor veel van de Vietnamese bootvluchtelingen die in de jaren 80 uit Vietnam waren ontsnapt.

In totaal verbleven zo'n 40.000 vluchtelingen in Anambas, grotendeels op Pulau Kuku. Een minderheid kreeg op het eilandje Pulai Air Raya onderdak. Helaas waren de omstandigheden niet bepaald optimaal, waardoor niet iedereen het verblijf hier overleefde.

Als gevolg van dit tragische hoofdstuk in de geschiedenis van Vietnam en Anambas hebben zowel Pulau Kuku als Pulai Air Raya nog een grote aantrekkingskracht onder de bootvluchtelingen van weleer. Deze komen dan ook met regelmaat terug naar zowel Pulau Kuku als Pulai Air Raya, vaak met kinderen en zelfs kleinkinderen, om hun respect te betuigen en de overledenen te herdenken.

Wilt u een kijkje nemen op Pulau Kuku of Pulai Air Raya, dan kan dat. Maar neemt u s.v.p. wel de geldende stiltebepalingen in acht.

Zie overigens ook de blog van Hung Nguyen's op Kuku Vluchtelingenkamp - IndonesiŽ 1981Amazing Anambas Spacer

Meer Informatie?

Heeft u een aanvraag over Pulau Kuku? Verzend hem hier...

  m   vLike it? Click it :)