Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Pulau Manda Riau

Pulau Manda Riau

Pulau Manda Riau

Op een kort, ca. 30 minuten durend, boottochtje van Tarempa gelegen, kom je het schilderachtige eilandje Manda Riau tegen. In werkelijkheid zijn er twee Manda Riau-eilandjes: een grotere genaamd Manda Riau Besar en de kleine Manda Riau, er direct naast, die Manda Riau Kecil wordt genoemd.

De twee Manda Riau atolletjes zijn, tezamen met wat andere piepkleine eilandjes, zo georiënteerd dat ze tezamen bijna volledig een natuurlijke lagune omsluiten, waarvan de ingang op het zuidwesten is gericht. De kristalheldere azuurblauwe zandplaten van de lagune zijn zowel een lust voor het oog als de ultieme watersportspeelplaats.

De lagune, en vooral de diverse afgelegen privéstrandjes zijn werkelijk ideaal voor een dagje fun in de sun, snorkelen, peddelsurfen, vissen, of om heerlijk te niksen uiteraard. Vooral op dagen dat de wind uit het zuidwesten komt, is de lagune een geweldig plekje om te zeilen, gezien het natuurlijke zogenoemdeVenturi effect dat door de positie van de twee tegenover elkaar liggende eilandjes wordt gecreëerd. Kite-boarders, windsurfers, foil-zeilers en aanverwanten zijn bekend met dit fenomeen.

Ook als je ervan houdt om omgeven te zijn door een vredige natuur zul je Manda Riau Besar fantastisch vinden, temeer omdat er nogal wat exotische planten en dieren leven. Tip voor vogelaars: Hou je camera standby, want je ziet er bijvoorbeeld een prachtige, felgekleurde fruitduif.

Mocht je overigens onderweg zijn naar Pulau Penjalin voor een verkenningstocht aldaar, dan is Manda Riau een uitstekende tussenstop voordat je de laatste 10 km naar Penjalin aflegt. Het kalme lagunewater van Manda Riau, de welig tierende, bontgekleurde koraalriffen, maar dus ook de diverse prachtige strandjes hier en daar, zijn perfect voor een paar zalige uurtjes cocoonen met je partner, je familie of met je vriendengroep.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over Pulau Manda Riau? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)