Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Pulau Mengkait

Pulau Mengkait

Pulau Mengkait

Het mooie Pulau Mengkait is als enige eilandje van Anambas tot officieel homestay eilandje benoemd. Op Mengkait kunnen vakantiegangers er tijdens hun overnachting exact beleven hoe het voelt om een poos in een heus vissersdorpje door te brengen.

Zo kunnen bezoekers in Mengkait bijvoorbeeld meemaken hoe vissers op Pulau Mengkait hun netten repareren na terugkomst van de visgronden rondom Mengkait. En je kunt er ook bij zijn wanneer vissers hun pompong, de kleine vissersbootjes die men in deze regio o.a. bij het vissen gebruikt, weer gereed maken voor de volgende tocht op de zee.

Maar ook kunnen gasten in één van de traditionele hutjes overnachten en bij de vissersbevolking op Pulau Mengkait aanschuiven voor het ontbijt, de lunch en/of het avondeten.

Een homestay verblijf op Pulau Mengkait is niet alleen erg leuk maar ook een heel aparte en leerzame ervaring. En omdat de bevolking van Pulau Mengkait heel warmhartig is, zul je merken dat het bovendien heerlijk ontspannen toeven is op dit schilderachtige visserseilandje.

Vanzelfsprekend ben je ook geheel vrij om op eigen houtje van de ongerepte omgeving te genieten. Tip: Bezoek vooral de betoverende kust rondom Pulau Mengkait; m.n. de stranden en de zee zijn hier van ongekende schoonheid. Nog een tip: Neem je snorkel, masker en flippers mee, want Pulau Mengkait biedt, naast het vele natuurschoon op het eiland, ook onovertroffen fraaie onderwater panorama's.

Mengkait heet je hartelijk welkom.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over Pulau Mengkait? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)