Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Pulau Bawah, het laatste verborgen paradijs in Azië

Pulau Bawah

Pulau Bawah

Hoewel Pulau Bawah Bahasa Indonesia is voor Neder Eiland, is het niet zomaar één atoleilandje maar een clustertje van vijf aparte atolletjes. De naam "Bawah" is afgeleid van het feit dat het eilandengroepje aan de zuidelijkste rand van de Anambasbarchipel ligt. Op slechts zo'n 200 km ten noordoosten van Singapore overigens.

Het meest prominente atol, zelf Pulau Bawah genaamd, heeft een totale oppervlakte van 66 hectare en wordt m.o.m. omringd door de vier overige eilandjes die elk een stuk kleiner zijn. Deze vier heten Pulau Muba, Pulau Sangga, Pulau Elang en Pulau Lidi. Incluis een aantal rotspartijen die uit het water steken, vormen al deze piepkleine eilandjes samen nog eens 101 hectare aan land.

Behalve een nog niet zo lang geleden opgeleverd resort is Pulau Bawah onbewoond. Het dichtstbijzijnde bevolkte land is Pulau Airabu, een buureilandje zo'n 30 km verderop.

Pulau Bawah bestaat uit drie zeer fraaie lagunes, die elk een leefomgeving bieden voor uitgestrekte koraaltuinen en een unieke verscheidenheid aan zeeflora en -fauna. De lagunes zijn niet alleen uitstekend geschikt voor duiken en snorkelen, maar m.n. de op één na grootste lagune is behoorlijk diep en biedt beschuttingAmazing Anambas Spacer voor vissersbootjes uit Anambas en voor pleziervaartuigen die van heinde en verre een bezoekje komen brengen aan dit schitterende oase eilandje. Tip: Tegenwoordig dien je eerst een verzoek in te dienen als je per jacht langs wil komen.

Het hoogste punt van Pulau Bawah is een weelderige heuveltop van ca. 150 meter hoog. De heuvel zelf bestaat uit kokos- en palmbomen, die geleidelijk overgaan in een dichte jungle rondom de heuveltop. Dezelfde heuveltop biedt uiteraard ook spectaculaire panorama's van het prachtige land- en zeeschap rondom Pulau Bawah.

Hoe kan een plek die zo mooi is nog zo onbekend zijn?

Pulau Bawah, het laatste verborgen paradijsje van Azië.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over Pulau Bawah? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)