Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

Pulau Semut

Pulau Semut

Pulau Semut

Pulau Semut is gezegend met niet één maar twee aparte strandjes. Het ene strand is naar het noorden gericht, ideaal voor fun tijdens het seizoen januari tot februari. Het andere strandje ligt op het zuidoosten, waardoor het vooral van maart tot rond augustus ideaal is voor een dagje aan zee.

Beide strandjes van Semut zijn hoe dan ook zonder meer geweldig voor een spetterende tijd. Snorkelen, windsurfen, kiteboarden, foiling, SUP, kajakken, zwemmen, vissen, maar ook jungletochten zijn slechts enkele van de leuke activiteiten die Semut te bieden heeft. Om nog maar te zwijgen over picknicken of barbecueën, of natuurlijk heerlijk niksen. Immers, Pulau Semut is ook bij uitstek geschikt om je hangmat op te zetten en eens lekker een siesta te houden.

Semut wordt bijna volledig bedekt door bos, waarvan het grootste deel een imposante nog ongerepte jungle is. Maar hier en daar tref je ook wat kokospalmen. Door de dichte begroeiing van het eilandje blijft de temperatuur aan de kust net een paar graadjes aangenamer dan in de meer bebouwde omgeving van Tarempa, wat één van de redenen is waarom de lokale bevolking, m.n. tijdens het weekend, graag op Semut vertoeft.

Een leuk feitje is dat het woord "semut" Maleisisch en Bahasa Indonesia is voor "mier". Maar maak je geen zorgen, want je komt er nauwelijks mieren tegen.

Meer Informatie?

Heb je nog een vraag over Pulau Semut? Of een boekingverzoek? Verzend hem hier...

  m   v

Like it? Click it :)