Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
Amazing Anambas

LOB/Liveaboard Duiksafari in Anambas

LOB Duiken in Anambas

LOB Duiken in Anambas

Als je fervent duiker bent en je wilt de Anambas scuba scene verkennen, dan in het goed te weten dat er twee manieren zijn om dit aan te pakken: de Anambas-manier, d.w.z. met een LOB, en de echte Anambas-manier, d.w.z. op de beste plekken van de Anambas archipel te duiken.

Mijn tekst hierboven is slechts een beetje ironisch bedoeld, omdat er ook een kern van waarheid in zit. Wat bedoel ik hiermee? Lees verder.

Toegegeven, er gaat niets boven het comfort en gemak van duiken vanaf een platform dat niet alleen je vervoermiddel is, maar ook je woonruimte, je restaurant èn je persoonlijke coconnetje, alles in één.

De keerzijde van de LOB medaille is dat je aan het begin van je LOB reis niet in Anambas bent. Het gevolg is dat je behoorlijk wat tijd verdoet met van A naar B reizen, of het nu vanuit Singapore, Maleisië of Thailand is. Normaliter krijgt een LOB het niet voor elkaar om op de beste spots te duiken. Er is gewoon niet genoeg tijd.

The diving was great. All in all, a really enjoyable weekend. Thanks!
-- Henk, Holland --

LOB-reizen naar Anambas hebben dus de neiging om de Anambas archipel slechts te flankeren. De LOB onderneming in Singapore bijvoorbeeld, richten zich meestal op Igara Wreck en Malang Biru. Begrijp me niet verkeerd, dit zijn fatsoenlijke duikspots, maar het zijn nauwelijks de echte Anambas, aangezien ze zich net binnen de buitenrand bevinden.

Toch zijn ze puur qua duikvermogen goed genoeg. En het komt erop neer dat de voordelen van een LOB behoorlijk overtuigend zijn. In wezen dient LOB-duiken een solide doel; je kunt in relatief korte tijd een aantal goede duiken maken en logistiek gezien brengt het minder gedoe met zich mee. Je hele reisschema, hoe rigide het ook mag zijn, is tenslotte al voor je opgesteld, dus je hoeft dit niet meer zelf te doen. In plaats daarvan kun je echt genieten van je reis, zowel boven als onder water.

Met dat gezegd zijnde, als je niet echt het type bent om een vastomlijnd plan te volgen en als je liever op ongerepte plekken duikt die grotendeels onder de radar van de duikgemeenschap zijn gebleven, dan is een op maat gemaakte duiksafari in Anambas waarschijnlijk meer het soort duiken dat "is gemaakt voor jou".

Kortom, ik denk dat het neerkomt op appels en peren. Beide soorten duiken hebben hun plaats in het geheel. Als je de voorkeur geeft aan onafhankelijk duiken, dan kun je meer informatie krijgen van dit plaatselijke duikcentrum. Is LOB-duiken meer je ding, gebruik dan het onderstaande formulier voor meer informatie over hoe je dit het beste aanpakt.

Hoe dan ook, ik weet zeker dat het duiken geweldig zullen zijn.

Happy diving!

  m   vLike it? Click it :)