Op zoek naar de ferry naar Anambas? Op zoek naar een taxi? Op zoek naar openbaar vervoer in Anambas? Op zoek naar vliegtickets voor Anambas?
Tijd Anambas:
NEWS UPDATE: Visa on Arival!
Amazing Anambas

LOB/Liveaboard Duiksafari in Anambas

LOB Duiken in Anambas

LOB Duiken in Anambas

Als je fervent duiker bent en je wil de Anambas scuba scene verkennen, dan is het goed te weten dat er twee manieren zijn om het aan te pakken: 1) de Anambas manier, d.w.z. m.b.v. een LOB, en 2) de enige echte Anambas manier, d.w.z. door op de beste plekken van de Anambas archipel te duiken.

Ik bedoel dit uiteraard ironisch, zij het slechts een beetje, omdat er namelijk ook een kern van waarheid zit in wat er staat. Wat bedoel ik hiermee? Lees verder.

Toegegeven, er gaat niets boven het comfort en gemak van duiken vanaf een platform dat niet alleen je vervoersmiddel is, maar ook je leefruimte, je eetkamer, je slaapruimte èn je persoonlijke coconnetje. Alles in één. Dat is LOB duiken. Er valt z.m. heel wat voor te zeggen.

De keerzijde van de LOB medaille is o.a. echter dat je je LOB excursie in de regel niet in je diuikbestemming aanvangt. Het gevolg is dat je dus eerst behoorlijk wat tijd verdoet met van A naar B varen. Of je nu, bijvoorbeeld in geval van een LOB trip naar Anambas, vanuit Singapore of Maleisië of Thailand begint, je moet eerst een flinke afstand al toerend afleggen. Daardoor krijgt een LOB tocht het normaliter niet voor elkaar om op de beste spots te duiken van de eindbestemming. Daar is gewoon niet genoeg tijd voor.

The diving was great. All in all, a really enjoyable weekend. Thanks!
-- Henk, Holland --

Bij een LOB Tour de Anambas heeft men dus de neiging om de Anambas archipel slechts te flankeren. De LOB ondernemingen in Singapore bijvoorbeeld, richten zich meestal sec op Igara Wreck en Malang Biru. Begrijp me niet verkeerd, beide zijn zeer fatsoenlijke duikspots Maar, het is niet bepaald het echte Anambas, aangezien deze spots zich nauwelijks binnen de territoriale wateren van de archipel bevinden.

Toch zijn ze afdoende als het gaat om het duiken an sich. Kortgezegd, waar het op neer komt is dat de lijst voordelen van een LOB reis niet te onderschatten zijn. In wezen dient LOB duiken een prima doel, te weten: je kunt in relatief korte tijd een aantal goede dives beleven en wel met een stuk minder logistiek gedoe. Je hele reisschema, zij het wellicht wat rigide, is tenslotte al voor je vastgesteld. M.a.w. je hoeft dit niet meer zelf te doen. In plaats van al het plannen kun je meteen genieten van je excursie, zowel boven als onder water.

Ben je daarentegen niet echt het type om een vastomlijnd plan te volgen en duik je liever op ongerepte plekken die grotendeels nog onder de radar van de duikgemeenschap zijn gebleven, dan is een Anambas duiksafari vermoedelijk meer het soort duiken voor jou.

Kortom, in feite is het appels met peren vergelijken. Beide soorten duiken, LOB- en safari duiken, hebben hun eigen voor- en nadelen. Als je de voorkeur geeft aan onafhankelijk duiken met wat meer avontuurlijke en pionierende ondertoon, dan kun je meer informatie krijgen van dit plaatselijke duikcentrum in Anambas. Is LOB duiken in Anambas meer de bedoeling, gebruik dan onderstaand formulier voor meer informatie over hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Hoe dan ook, ongeacht waar je uiteindelijk voor kiest, ik weet zeker dat de duiken die je doet geweldig zullen zijn.

Happy diving!

  m   v

Like it? Click it :)